"PASOŠE VIŠE NEĆE OČITAVATI LJUDI": Vesić najavio ogromne promene u avio saobraćaju!
Goran Vesić, Foto: Printscreen/Prva TV

novine

"PASOŠE VIŠE NEĆE OČITAVATI LJUDI": Vesić najavio ogromne promene u avio saobraćaju!

Nakon godina korone i rata u Ukrajini, aerodromi se od toga nisu oporavili

Objavljeno:

- Često odlazim na aerodrom jer je moj posao da vodim računa da li svi segmenti u saobraćaju funkcionišu, a aerodrom Nikola Tesla je jedan od najvažnijih objekata u tom smislu - rekao je ministar saobraćaja Goran Vesić na TV Prva.

- Preko aerodroma će ove godine preći preko 7 miliona putnika, samo će Er Srbija imati 3,5 miliona putnika - naglasio je Vesić.

- Mi smo najveći regionalni aerodrom. Činjenica je da nije sve funkcionisalo kako treba, ali, ruku na srce, činjenica je da je tako bilo na većini evropskih aerodroma. Problema je bilo i na mnogo većim aerodromima od beogradskog - objasnio je.

Prema njegovim rečima, nakon godina korone i rata u Ukrajini, aerodromi se od toga nisu oporavili, a ovog leta došlo je do ogromnog porasta avio-saobraćaja, za šta aerodromi nisu bili sasvim pripremljeni.

- Kao država uradili smo sve što smo mogli, situacija je bitno bolje, nadamo se da će i koncesionar, ugledna firma Vansi, uraditi sve da aerodrom funkcioniše kako treba - rekao je Vesić i podsetio da je koncesionar uložio blizu 200 miliona evra u rekonstrukciju aerodroma "Nikola Tesla".

- Kontrolisaćemo koliko je zadovoljstvo naših putnika na aerodromu. Zaslužuju da imaju isti c- rekao je ministar.

- Očekujemo da će MUP ubrzo postaviti prolaze za automatsko očitavanje pasoše, bez zaposlenih, gde se pasoši samo skeniraju, što će ubrzati protok ljudi - najavio je.

06:52

ISPRAVLJA SE ISTORIJSKA NEPRAVDA NAD SRBIMA! Češki predsednik otkriva ISTINU o ratu u SFRJ, a evo kako je SPASAO SRPSKI AERODROM!

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.