DEDA VLASTA (91) JE OBNOVIO ŠKOLU I POMAGAO SIROMAŠNIM ĐACIMA: Danas živi kao podstanar i ne OČEKUJE NIŠTA!
Vlasta Ćirić, Foto: Prva TV Printscreen

TIHI HEROJ

DEDA VLASTA (91) JE OBNOVIO ŠKOLU I POMAGAO SIROMAŠNIM ĐACIMA: Danas živi kao podstanar i ne OČEKUJE NIŠTA!

Ne samo što je obnovio sabirnu školu u Tegošnici, organizovao je razne akcije i priredbe, a stalnim prikupljanjem novca pomagao je siromašnim đacima

Objavljeno:

"Nekad čovek treba da živi i zbog svog ponosa. Nije samo dovoljno da se napijemo, najedemo, da se obučemo i živimo raskošno. Moramo da budemo i duhovno bogati“, reči su Vlastimira Ćirića, učitelja u penziji, koji je tokom života uvek svoje interese podređivao interesima svog sela.

Učitelj u penziji, 91-godišnji čika Vlasta je u svojoj mladosti učinio nešto zbog čega su danas meštani sela Tegošnica i okoline izuzetno ponosni.

Ne samo što je obnovio sabirnu školu u Tegošnici, organizovao je razne akcije i priredbe, a stalnim prikupljanjem novca pomagao je siromašnim đacima.

Vlastimir Ćirić
foto: Prva TV Printscreen

Kao mladi učitelj, nikada se nije dvoumio oko toga šta je važnije – da nešto ima za sebe ili da pomogne selu i ljudima. Nikada se nije pokajao, ostavio je dubok trag koji će se uvek pamtiti.

Čak je i stan koji je dobio od opštine na korišćenje podelio sa mlađim kolegama i tako je sa njima živeo čak 17 godina.

"Više od polovine meštana bi reklo da je on budala, a manjima da je on bio pravi čovek. Nažalost, mi smo postali društvo bez morala, bez emocija...“, govori Aca Stefanović, bivši čika Vlastin učenik.

Danas živi kao podstanar, a od društva kom je dao sve – sada ne očekuje ništa...

(Espreso / Prva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.