MILORAD JE PRONAŠAO NOVČANIK PUN NOVCA I SKUPOCENI TELEFON: Odmah je uradio OVO, nije razmišljao ni SEKUNDE!
Novčanik, Foto: Gary Roebuck / Alamy / Alamy / Profimedia

SVAKA ČAST

MILORAD JE PRONAŠAO NOVČANIK PUN NOVCA I SKUPOCENI TELEFON: Odmah je uradio OVO, nije razmišljao ni SEKUNDE!

"Jer, šta će meni tuđi novčanik, ja sam vernik i ne želim ništa tuđe"

Objavljeno:

To je bilo ispred prodavnice bele tehnike, ja sam prolazio i vidim novčanik. Pogledam okolo na ulici nema nikoga i pomislih da je bolje da ga uzmem ja i odnesem u policiju nego neko drugi da uzme pa da možda i ne vrati vlasniku.

Jer, šta će meni tuđi novčanik, ja sam vernik i ne želim ništa tuđe - ovim rečima Milorad Obradović, otac dvoje odrasle dece iz Kuršumlije priča kako je pronašao i vratio novčanik u kojem se pored značajne sume novca nalazio i skupoceni telefon.

I dok pojašnjava da nije ni pomišljao da zadrži pronađeni novčanik već da je odmah otišao u policijsku stanicu, kaže da se u međuvremenu zapitao i kako bi se on osećao da su recimo njegova deca izgubila ne samo novac već i sva lična dokumenta.

- Novčanik je bio pun novca, u njemu je bilo i kartica i telefon, nisam gledao samo znam da je bio sa velikim brojem pregrada. Međutim, posebno me dirnulo kada sam video sliku mlade žene sa dva deteta. Odmah sam otišao u policijsku stanicu i baš u trenutku kada sam predavao novčanik policajcu, pozvala je vlasnica novčanika.To sam shvatio kada joj je dežurni policajac rekao: Imate sreće, čovek je upravo doneo vaš novčanik, priča Milorad koji je radni vek proveo u firmi koja je kasnije privatizovana usled čega je ostao bez posla ali koji kaže da mu ništa tuđe ne treba. Policajac me zamolio da sačekam vlasnicu telefona koja ne želi da joj se spominje ime, kako bi mi se lično zahvalila.

- Ona je toliko bila srećna, pitala me je gde sam ga pronašao i ja sam joj objasnio. Policajac joj je rekao da pogleda da li je sve tu, odgovorila je da jeste, zahvalila mi se i častila me što mi takođe nije bilo bitno, navodi Milorad koji kaže da je mlada žena došla sa malim detetom što mu je dodatno potvrdilo da je njegov gest bio vredan i častan.

Bonus video:

02:01

U SRBIJI RASTE HUMANOST! Mitrović: Preduzeća i pojednici koji su pokretali dobrotvorne akcije mogu konkurisati za VIRTUS nagradu

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.