ZAVRŠEN DEVETI PROTEST "SRBIJA PROTIV NASILJA": Blokada saobraćaja i demonstranti ispred zgrade Pinka
Građani ispred Pinka, Foto: MONDO/STEFAN STOJANOVIĆ

deveti po redu

ZAVRŠEN DEVETI PROTEST "SRBIJA PROTIV NASILJA": Blokada saobraćaja i demonstranti ispred zgrade Pinka

Danas je u Beogradu održan deveti protest "Srbija protiv nasilja".

Objavljeno: 21:40h

Danas je u Beogradu i još 15 gradova i opština održan deveti po redu protest "Srbija protiv nasilja". Kao što je i predviđeno, građani su se u glavnom gradu prvo okupili ispred Skupštine Srbije, a potom se uputiti ka zgradi televizije Pink. Saobraćaj kod Skupštine je potpuno obustavljen nešto pre 18 sati.

Nakon govora ispred parlamenta građani su krenuli Ulicom kneza Miloša do Mostara, a odatle Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića došli do zgrade televizije Pink. Povod za šetnju do te TV stanice je najava njenog vlasnika Željka Mitrovića da su počele pripreme za novu sezonu rijaliti “Zadruga”, čije ukidanje je zatraženo sa protesta.

1 / 6 Foto: MONDO/STEFAN STOJANOVIĆ

Osim Beograda, protesti su održani u Smederevu, Subotici, Kragujevcu, Leskovcu, Šapcu, Zrenjaninu, Pirotu, Vranju, Žagubici, Kraljevu, Kuršumliji, Jagodini, Prokuplju i Temerinu, dok je protest u Nišu odložen. Na protestu u Beogradu su se obratili glumica Bojana Novaković i reditelj Stevan Filipović, profesorka Više škole u Ćupriji Suzana Milutinović, kao i predstavnici grupe "Studenti protiv nasilja".

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.