Ministarka Begović: Već početkom JULA isplata NOVCA za sve pogođene poplavama
poplava, Foto: RINA

OBAVEŠTENJE

Ministarka Begović: Već početkom JULA isplata NOVCA za sve pogođene poplavama

"Republika Srbija pripremila je novac za pomoć građanima pogođenim poplavama, i oni koji su štetu prijavili već početkom jula mogu da očekuju isplate, a do sredine jula svi pogođeni dobiće predviđena sredstva"

Objavljeno:

Građani koji su prijavili štetu od poplava već početkom jula mogu da očekuju isplatu pomoći, izjavila je danas ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović, "Republika Srbija pripremila je novac za pomoć građanima pogođenim poplavama, i oni koji su štetu prijavili već početkom jula mogu da očekuju isplate, a do sredine jula svi pogođeni dobiće predviđena sredstva", rekla je ona.

Ministarka, koja je u svojstvu predstavnice Vlade Srbije boravila u Ćupriji, kako bi obišla područja pogođena poplavama, sastala se sa Jovicom Antićem, predsednikom te opštine i Ninoslavom Erićem, predsednikom opštinske skupštine i narodnim poslanikom.

Nakon sastanka, ministarka je posetila vrtić "Šećerko", čije su podrumske prostorije pogođene nedavnim poplavama. Direktorka vrtića gospođa Snežana Ilić ministarku je uputila u detalje novonastale situacije i ukazala na potrebu da se izgradi nova zgrada vrtića, u kojoj bi svaka soba imala mokri čvor, i u kojoj bi sva deca, koje u Ćupriji prethodnih godina ima sve više, mogla biti smeštena. Ministarka je u Ćupriji obišla i domaćinstva tri porodice pogođene poplavama

Takođe, otišla je i u selo Supska, gde je obišla dve porodice čija su domaćinstva takođe bila teško pogođena poplavama. "Stres kroz koji ste prošli ne može Vam niko nadoknaditi, ali ono što je u nadležnosti države biće učinjeno", istakla je ona

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.