ŠETNJU PO KRILU AVIONA U LETU POSVETIO MALOM PEĐI KOJI SE BORI SA TUMOROM:Vuk srušio sve ADRENALINSKE granice! FOTO
Vuk Đurišić, Foto: RINA / Privatna arhiva

KAKAV PODVIG!

ŠETNJU PO KRILU AVIONA U LETU POSVETIO MALOM PEĐI KOJI SE BORI SA TUMOROM:Vuk srušio sve ADRENALINSKE granice! FOTO

Na Vidovdan 2020. godine iz Crne Gore otišao je u Ameriku i teži da ostvari svoj američki san

Objavljeno:

Da li ste ikada pomislili da biste mogli hodati po krilima aviona u letu visoko iznad kopna? Vuk Đurišić koji se sa Balkana u Ameriku preselio pre tri godine, ne samo da je pomislio već je i ostvario ovaj neverovatni podvig, a svako ko je pogledao snimak njegove šetnje po oblacima na nebu iznad Vašingtona ostao je bez teksta.

Upravo ovaj američki grad je jedno od samo nekoliko mesta na čitavom svetu gde možete probati tu nesvakidašnju šetnju po krilu aviona u letu na ogromnim visinama. Međutim, prvo je neophodno proći celodnevnu obuku, kako bi ova avantura prepuna adrenalina prošla bez problema. Obuku drže profesionalci koji ne dozvoljavaju da se krene u samostalni let dok ne budu sigurni da je svaki korak uspešno savladan.

- Kad prođe obuka, kreće se na let. Uđe se u kokpit i uzleti, a kad ti pilot jednim naglim pokretom aviona da znak počinješ da se penješ na sam vrh aviona. On u tom trenutku umiri avion i smanji brzinu najviše što može a to je oko 70 milja na čas. Potom kad se popneš na vrh aviona, kreće za izvođenjem šest akrobacija i dostiže brzinu od 150 milja na čas. Potom se vraćaš u kokpit, a onda ponovo penješ i kreće šetnja po krilu aviona. Vezani ste elastičnom sajlom i na taj način potpuno bezbedni. Ne mogu drugačije da opišem ovu avanturu osim da je to jedan beskonačni osećaj slobode, rekao je za RINU mladi Vuk Đurišić.

Vuk Đurišić
Vuk Đurišićfoto: RINA / Privatna arhiva

Ovaj mladić ranije je nebrojeno puta skočio iz aviona padobranom, ali je ovaj takozvani "wing walking" nešto što ne može ni sa čim da uporedi. Kako je znao da će skrenuti pažnju javnosti želeo je ovu svoju šetnju da posveti malenom Feđi Alkoviću koji se već neliko godina lavovski bori za svoj život sa opakim tumorima na mozgu.

- Ranije sam zakazao ovu vožnju, ali sam neposredno pred sam let čuo da su se Feđi vratili tumori i da mora nastaviti lečenje u Nemačkoj koje je preskupo. Stoga bih iskoristio ovu zainteresovanost javnosti za mene da pozovem sve ljude da uplate svako koliko može za Feđu kako bi ovaj maleni borac konačno izašao iz najteže bitke kao pobednik. Skupljena je cifra od nekih 100.000 evra i on je sa roditeljima otputovao na kliniku, ali potrebno je još toliko. Zato molim i ljude iz inostranstva ako mogu da uplate novac kako bi pomogli. Svako ako da pomalo, skupiće se cifra koja je potrebna i spasiće dečji život koji nema cenu, dodaje Vuk.

1 / 4 Foto: RINA / Privatna arhiva

Na Vidovdan 2020. godine iz Crne Gore otišao je u Ameriku i teži da ostvari svoj američki san. Kaže da su naši ljudi tamo prepoznati kao jako vredni, stoga mogu lako da pronađu posao. On trenutno radi u traking industriji, ali zajedno sa drugim ljudima sa naših prostora nije zaboravio šta znači humanost pa su zajednički formirali Humanitarnu organizaciju simboličnog naziva "Porijeklo".

- Ima nas oko 70 članova, a za samo godinu dana imali smo hvala Bogu veliki broj uspešno organizovanih akcija. Pomažemo ugroženima, kupujemo drva, nameštaj, doniramo novac za renoviranje kuća. Trudimo se koliko možemo da ovaj svet bar malo učinimo lepšim mestom za život, tako da nećemo stati, već nastaviti da pomažemo onima koji nemaju, zaključuje Vuk.

Pomoć za lečenje Fedje koji ima tumor
Pomoć za lečenje Fedje koji ima tumorfoto: RINA / Privatna arhiva

Bonus video:

00:00

DRONOVI SU SVUDA OKO NAS: Evo za šta ih koriste! S01E20

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.