Telekom Srbija sedmi put dodelio nagradu za najuspeliji rad na odseku Novi mediji FLU
Foto: Promo

najuspeliji studentski radovi

Telekom Srbija sedmi put dodelio nagradu za najuspeliji rad na odseku Novi mediji FLU

Nagrada Telekoma Srbija se dodeljuje već sedmu godinu zaredom i predstavlja priznanje za izuzetna ostvarenja na polju novih medija

Objavljeno:

Kompanija Telekom Srbija dodelila je sedmi put nagradu za najuspelije studentske radove na odseku Novi mediji Fakulteta likovnih umetnosti (FLU). U konkurenciji odličnih ostvarenja, stručni žiri je odlučio da ove godine nagradu ravnopravno podele Saša Pavlović za rad „12. jun – 8. decembar” i Ivanja Todorović za rad „GSP”.

Stručni žiri, u sastavu Maja Ćirić, istoričarka umetnosti, dr Mariela Cvetić, umetnica i redovna profesorka na Arhitektonskom fakultetu i umetnik Uroš Đurić, naveo je u obrazloženju da se nagrađeni radovi izdvajaju autentičnošću i konceptualnom ubedljivošću, kao i da svojim intermedijalnim umetničkim postupkom sublimišu stvarnost, njena ograničenja i procepe.

Telekom
foto: Promo

Saša Pavlović, studentkinja treće godine, izjavila je da je nagrada Telekoma Srbija motiviše da nastavi da se bavi umetnošću i da joj pruža svojevrsnu potvrdu mogućnosti njenog daljeg razvoja. Ivanja Todorović, student prve godine, čiji je rad zapravo muzički album koji je snimio sa uličnim muzičarima na jednoj liniji gradskog prevoza, rekao je da ova nagrada predstavlja prvo priznanje za njegovo studentsko ostvarenje, kao i da će njen novčani deo uložiti u produkciju novih radova.

Telekom
foto: Promo

Na tradicionalnoj godišnjoj izložbi nagrađenih radova studenata FLU i svečanosti dodele nagrada okupili su se brojni predstavnici umetničke zajednice, kao i studenti i profesori, na čelu sa dekanom FLU, Radošem Antonijevićem.

Telekom
foto: Promo

Nagrada Telekoma Srbija se dodeljuje već sedmu godinu zaredom i predstavlja priznanje za izuzetna ostvarenja na polju novih medija. Kompanija nastavlja sistematski da pomaže FLU i mlade umetnike, pružajući im priliku da pokažu svoju kreativnost i umeće, i podstičući ih na dalja istraživanja i razvoj u ovoj oblasti savremene umetnosti.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.