Proglas studenata povodom podrške Aleksandru Vučiću: Profesori, pogledajte nas u oči!(FOTO)
Foto: Demir Dervišagić

BURNE REAKCIJE

Proglas studenata povodom podrške Aleksandru Vučiću: Profesori, pogledajte nas u oči!(FOTO)

Pošto je reč o otvorenoj peticiji može svako da je potpiše - dakle, ne radi se nužno o studentima - ali je peticija izazvala reakcije na društvenim mrežama
Objavljeno:

Internetom kruži studentski proglas kojim se kritikuju profesori koji se nalaze među 650 javnih ličnosti koje su javno dale podršku Aleksandru Vučiću na predsedničkim izborima.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Proglas je zapravo peticija na sajtu peticije24.com a do ponedeljka u 18 časova imala je nešto više od 2.300 potpisa. Pošto je reč o otvorenoj peticiji može svako da je potpiše - dakle, ne radi se nužno o studentima - ali je peticija izazvala reakcije na društvenim mrežama.

Proglas je potpisan samo sa Studenti Univerziteta u Beogradu.

Da li se ovo može smatrati "stavom studenata?

Pročitajte šta se poručuje u proglasu:

Poštovane kolege, studenti i članovi akademske zajednice,

Nakon javne podrške koju su predsedničkom kandidatu Aleksandru Vučiću uputili profesori, dekani i rektori univerziteta u Srbiji, mi, studenti Univerziteta u Beogradu, i svih ostalih univerziteta, ne smemo da ćutimo. Pre tri godine utvrđeno je da su ministar unutrašnjih poslova "dr" Nebojša Stefanović i gradonačelnik Beograda "dr" Siniša Mali plagirali svoje doktorske disertacije. Tada su mnogi vaši i naši profesori ćutali na grubo kršenje principa akademske čestitosti, a danas ponosno stoje uz Aleksandra Vučića koji je tad branio lažne doktore nauka.

Ćutali su kada su prebijani ugledni profesori. Ćutali su kada su gradski fantomi rušili u Savamali. Ćute dok se guši sloboda medija. Ćute na konstantno rušenje institucija i vladavine prava. Ćute na suspendovanje zakona i Ustava naše države. Ali zato, ponosno stoje uz čoveka koji je zaposeo sve institucije, čoveka koji ruši i noću i danju. Mi, studenti, nismo ćutali tad, a ne ćutimo ni sad. Stidimo se svih profesora koji su javno podržali Aleksandra Vučića, a koji su tad sramno ćutali.

Mi, studenti Univerziteta u Beogradu, pozivamo studente i celokupnu akademsku zajednicu da potpišu ovaj proglas i da svi zajedno stanemo u odbranu akademske čestitosti, časti, ugleda i dostojanstva naših fakulteta i institucija. Danas ne branimo samo narušen ugled naših fakulteta, već i naš ugled, ugled svakog poštenog i akademski čestitog studenta.

Profesori, pogledajte nas u oči!

(Espreso.co.rs / Nedeljnik.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.