DOK SE SRBIJA TOPI OD VRUĆINE: Jedan deo naše zemlje na udaru jakog NEVREMENA!
Nevreme, Foto: RINA/Printscreen/Instagram/192

nestabilno

DOK SE SRBIJA TOPI OD VRUĆINE: Jedan deo naše zemlje na udaru jakog NEVREMENA!

Ovaj sistem premešta se u severozapadnoj visinskoj struji i svojim obodnim delom zahvatiće krajnji jugoistok Banata

Objavljeno:

I dok je u većem delu Srbije vedro, a već od jutra i tropski toplo, uz temperature i do 30°C, jedan deo Srbije nalazi se na udaru pljuskova, uz mogućnost grmljavinskih nepogoda.

Ovog prepodneva veoma snažan grmljavinski sistem premešta se preko zapada Rumuniji. Ovaj sistem premešta se u severozapadnoj visinskoj struji i svojim obodnim delom zahvatiće krajnji jugoistok Banata.

Već sada jaka kiša pada na području Vršačkog brega i okolnih sela i praćena je pljuskovima.

U nastavku prepodneva grmljavinski sistem sa zapada Ruminije svojim obodnim delom doneće širem području Vršca novi talas kiše i pljuskova sa grmljavinom, a na udaru ovog grmljavinskog sistema mogao bi se naći deo od Vršca prema granici sa Rumunijom.

Kiša
foto: Nenad Kostić

Očekuje se i jače električno pražnjenje, kao i pojava obilnijih lokalnih pljuskova na manjem prostoru, pri čemu bi u veoa kratkom vremenskom intervalu moglo da padne i preko 30 mm kiše po kvdratnom metru. Padavine će biti veoma lokalnog karaktera, pa nedaleko može proći i bez kapi kiše, a nakon podneva i u ovom delu Srbije biće sunčano i tropski toplo.

I dok će ovaj deo Srbije u nastavku prepodneva biti na udaru oluja, u ostalim predelima Srbije očekuje se vedro i vrelo, uz temperature i do 36°C. Još vrelije biće u petak, do 37°C, a glavna promena vremena očekuje se u petak tokom večeri i biće uslovljena prodorom hladnog fronta, pri čemu će zahlađenje zahvatiti celu Srbiju.

00:18

Nevreme u Beogradu

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.