U susret proleću! Beogradski zoo vrt ima novog stanovnika... Pogodite kog! (FOTO)
Foto: starogradski.com

novi član porodice

U susret proleću! Beogradski zoo vrt ima novog stanovnika... Pogodite kog! (FOTO)

Od ovog jutra u ZOO vrtu živi novi stanovnik, antilopa, specifične vrste “eland” koja potiče iz afričke savane
Objavljeno:

U kavezu sa kengurima imali smo priliku da upoznamo Žozefinu, koju je doktor Ezveđ odgajio u svom domu, nakon što ju je majka kao bebu odbacila. Kengurica je u kući veterinara provela prvih šest meseci života, sve dok nije stasala za samostalni život među ostalim kengurima. Posebno je bilo interesantno da smo imali priliku i da vidimo i bebu u Žozefininoj torbi. Graviditet kod kengura traje mesec dana, dok se beba u torbi majke razvija od pet do šest meseci. Iako je njihovo prirodno stanište Južna i Istočna Australija, kenguri odlično reaguju na beogradske posetioce.

foto: starogradski.com

“Beogradski ” američki bizon, od milošte nazvan Ivan, jer je rođen na Ivandan, zaštićena je vrsta. Dolaskom kolonista u Ameriku, počelo je istrebljenje ove životinjske vrste. Danas u Poljskoj postoji rezervat, koji neguje Evropske bizone kao zasebnu porodicu bizona, ističe doktor Ezveđ.

Posebnu pažnju privukao nam je Bert, sedmogodišnji morski lav, ljubitelj haringi i skuše. On je u zoo vrt stigao iz Južne Afrike. Temperatura vode u bazenu u kojem stanuje Bert se kontroliše tako da uvek bude približna temperaturi vode Atlanskog okeana koja varira u zavisnosti od godišnjeg doba, i iznosi od 6 C° do 13 C°.

foto: starogradski.com
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.