Subotica postala kandidat za "Evropski grad sporta" 2024. godine!
Foto: Subotica živi

grad sportista

Subotica postala kandidat za "Evropski grad sporta" 2024. godine!

Predsednik ACES Europe Đan Frančesko Lupateli nije krio oduševljenje Suboticom i ovom prilikom istakao da je Subotica fantastičan grad sa velikim mogućnostima za sve sportove, čak i za sportove na vodi

Objavljeno:

Subotica je grad pun tradicija, različitosti i multikulturalnosti, a jedan od najpopularnijih epiteta koje ovaj grad nosi je “grad sporta” i to ne bez razloga! Ovo je grad sportista koji su prisutni na velikim takmičenjima i koji se u svoj rodni grad vraćaju sa velikim uspesima. Sve ovo nije ostalo nezapaženo i stoga je Evropska asocijacija prestonica i gradova sporta (ACES Europe) uvrstila Suboticu u konkurenciju gradova koji bi mogli da ponesu titulu „Evropskog grada sporta“ naredne godine. Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, ugostio je danas predsednika ACES Europe, gospodina Đan Frančeska Lupatelija i generalnog sekretara ACES Europe, Huga Alonsa, i ovom prilikom poželeo da naredne godine subotički sportisti sa ponosom unesu zastavu Srbije u Evropski parlament, čime bi još više podstakli afirmaciju sporta u ovom gradu.

“Grad Subotica je moderan grad evropskog šarma ali sa druge strane, grad bogat mnogim tradicijama. Takođe volimo da se hvalimo i epitetom “grad sporta”, a s obzirom da su naši sportisti među najuspešnijima, taj epitet je i više nego opravdan. I nisu samo reči u pitanju. Iza tih lepih reči krije se bogata tradicija, jedan predani rad generacija i generacija sportskih radnika koji su iznedrili veliki broj evropskih, svetskih i olimpijskih šampiona. I kako je rekao naš čuveni Lajoš Vermeš: “Sport mora biti deo svakodnevnice svakog čoveka”, a u Subotici to zaista i jeste.

Subotica
foto: Subotica živi

Komisija je prisutna na teritoriji našeg grada od srede popodne. Nadam se da im je program bio sadržajan, da su videli sve lepote našeg grada koji je zaista lep, a da su pritom videli i veliki broj sportskih radnika, aktivnih sportista, rekreativaca, a naročito naše mladosti, naše mlade dece. Ja bih poželeo da 2024. subotički sportisti sa ponosom unesu zastavu Srbije u Evropskom parlamentu u Briselu, čime bismo podstakli još više na afirmaciju sporta u našem gradu” izjavio je gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić.

1 / 13 Foto: Subotica živi

Predsednik ACES Europe Đan Frančesko Lupateli nije krio oduševljenje Suboticom i ovom prilikom istakao da je Subotica fantastičan grad sa velikim mogućnostima za sve sportove, čak i za sportove na vodi.

“Sport nije važan samo za šampione. Ono što nas zanima kao Evropski komitet, to je da se sportom bavi u svrhu zdravlja građana i naravno u svrhu zdravog života. Biti “Evropski grad sporta” znači da se od 1. januara do kraja godine treba posvetiti sportu, s tim da svih tih 365 dana u godini sportom treba da se bave ne samo sportisti, nego i svi građani. Nadam da će Subotica postati “Evropski grad sporta” i da će Subotičani u decembru u Evropski parlament uneti zastavu Srbije” izjavio je Đan Frančesko Lupateli, predsednik ACES Europe.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.