U ISTI DAN ROĐENI I U ISTI DAN POGINULI: Priča o Goranu i Zoranu najbolje svedoči o RATNOJ STRAHOTI na Balkanu!
Rat u Bosni / ilustracija, Foto: Justin Leighton / Alamy / Alamy / Profimedia

OTIŠLI SU ZAJEDNO U SMRT

U ISTI DAN ROĐENI I U ISTI DAN POGINULI: Priča o Goranu i Zoranu najbolje svedoči o RATNOJ STRAHOTI na Balkanu!

Ostaće upamćeni kao jedne od hiljade žrtava ratnog ludila koje je zauvek obeležilo naš region

Objavljeno:

Blizanci Goran i Zoran rođeni su 1974. godine u Slavonskom Brodu. Rat u Hrvatskoj, dočekao ih je u srednjoj školi, tačnije završili su treću godinu. Slavonski Brod je većinski bio nastanjen Hrvatima, pa su Goran i Zoran, morali da pobegnu u Inđiju, gde su završili četvrtu godinu.

Nakon srednje škole, služili su kao artiljerci vojni rok u Somboru i Prištini. Zbog izuzetne spretnosti i obučenosti, iz Vojske Jugoslavije prelaze u Srpsku Vojsku Krajine, gde su obučavali starije borce kako da rukuju minobacačima.

Nakon uspešno obavljenog zadatka, komanda brigade ih šalje u Banja Luku na doškolovanje za oficire.

Pred sam kraj njihovog školovanja, počela je ofanziva Petog muslimanskog korpusa Armije BiH na Bihaćkom ratištu i ceo školski centar tamo je upućen, kako bi se zaustavilo napredovanje protivničke vojske. U ratnu zonu otišli su 29. oktobra 1994. godine i toga dana položili svoje živote na stubu otadžbine. Rođeni su zajedno, odrastali zajedno i poginuli zajedno!

Jedan pored drugog. Bilo im je samo dvadeset godina. Ostaće upamćeni kao jedne od hiljade žrtava ratnog ludila koje je zauvek obeležilo naš region, piše Mitrovica info

Bonus video:

01:48

VRANJEŠ ZAMALO ZAPLAKAO U STUDIJU KURIR TELEVIZIJE! Prisetio se rata u Bosni: Oca nije bilo 5 godina, nismo imali šta da jedemo

(Espreso / Mitrovica info, Otacastvo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.