KUPATILA SMRTI! Sve više Srba gine u njima! Ova 4 pravila će vam spasiti život!
Foto: Stock

pazite se!

KUPATILA SMRTI! Sve više Srba gine u njima! Ova 4 pravila će vam spasiti život!

Pozovite električara koji će proveriti da li su termometar koji reguliše temperaturu u bojleru, ali i sigurnosni ventil koji propušta paru u redu
Objavljeno: 07:29h

Sve su češći slučajevi u kojima ljudi ginu u svojim kupatilima, i to od strujnih udara. Jovana Jočić (27) iz Nakova kod Kikinde stradala je od strujnog udara u kupatilu kada je krenula na tuširanje, a u januaru je Nikola Đ. (18), maturant iz Prve Kutine kod Niške Banje, nastradao dok se tuširao, takođe od strujnog udara.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Evo šta kažu stručnjaci - koje korake treba da preduzmemo da nam kupatilo ne postane "zamka smrti".

PROVERITE BOJLER

Pozovite električara koji će proveriti da li su termometar koji reguliše temperaturu u bojleru, ali i sigurnosni ventil koji propušta paru u redu. Ako je bojler pun pare, tj.ako ventil ne funkcioniše - preti eksplozija bojlera.

LOŠE UZEMLJENJE?

Najčešći problem kod nesreća u kupatilu su stare instalacije kod kojih nije dobro uzemljenje. Kod starih instalacija kada grejač "probije" tj. izgori, bojler bude pod naponom a sklopka ne može da "iskoči", pa onda jedini provodnik postaje telo koje se nalazi u kadi. I tada nastane strujni udar od koga stradaju ljudi. OPREZNO S FENOM

Prema savetima električara, fen ne smete koristiti u blizini kada, tuš kabina, bazena ili drugih mokrih površina. Ukoliko koristite fen u kupatilu, obavezno isključite kabl iz utičnice nakon upotrebe. To pravilo takođe važi čak iako je fen isključen na dugme. ISKLJUČUJTE GREJALICU DOK SE TUŠIRATE!

Nikako ne uključujte grejalicu ili bojler tokom tuširanja, jer postoji opasnost da se dogodi kratak spoj između njih!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.