DESILO SE ČUDO, CEO SVET PRIČA O HRABROJ SRPKINJI! Danijela Kovačević se probudila iz kome posle 7 GODINA!
Foto: Facebook

Neverovatna devojka

DESILO SE ČUDO, CEO SVET PRIČA O HRABROJ SRPKINJI! Danijela Kovačević se probudila iz kome posle 7 GODINA!

Za dalji oporavak i terapije potrebno je da se skupi 50.000 evra
Objavljeno: 13:47h

Danijela Kovačević, Srpkinja koja je pala u komu posle rođenja ćerke Marije 2009. godine, probudila se posle sedam godina patnje i užasnih muka kroz koje je prolazila njena porodica!

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Podsetimo, srpski mediji su mnogo puta pisali o ovom slučaju: skupljan je novac za Danijelino lečenje. Ona nikog nije prepoznavala, niti se pomerala, posle sepse koju je dobila posle porođaja.

Za sve ovo vreme, njena ćerkica Marija odrastala je faktički bez majke, ali je svom dušom bila uz nju: Svakog dana je za svoju mamu Danijelu pripremala po jedan crtež ili joj je nešto pevala i recitovala, u nadi da će joj se najveći san u životu ostvariti i da će se njena mama jednog dana probuditi.

Prema pisanju Daily Maila, Danijela je sada zaprepastila lekare u Nemačkoj, gde se lečila u poslednje vreme, i počela je da se budi iz kome!

- Ovo je manji napredak, ali Danijela je mnogo bolje nego ranije - kaže njen otac Đorđe Kovačević. Nabacila je težinu, svesnija je i življa. Reaguje, smeje se i ljuti se.

foto: Facebook

Lekari u klinici za rehabilitaciju u Pforzhajmu u Nemačkoj kažu da je Danijela napredovala dotle da može da drži tablet i olovku u ruci, može da sedi i da prati razgovore.

Ovaj uspeh je plod dugogodišnjeg rada, fizikalne i terapije govora, koje stimulišu funkcije mozga.

Ipak, ova privatna terapija je veoma skupa, i njena porodica pokušava da skupi donacije koje bi im olakšale finansijski teret.

foto: Facebook

Njima je urgentno potrebno 50.000 evra kako bi se terapija nastavila.

- Terapija od 3 meseca je kratka - kaže otac Dragan. - Čovek polomi ruku, pa se oporavlja duže od 3 meseca. Ovo je kao da učite malo dete da radi neke stvari. Toliko se radilo s njom. Hodala je 800 metara, to je za nju veliki uspeh.

Rođaci su nedavno počeli da skupljanjem priloga za Danijelu, ali misle da to neće biti dovoljno. Organizovali su takmičenje u tekvondu i sav skupljen novac otišao je na lečenje Danijele. Dali su 10.000 evra, ali potrebno je još 50.000.

Bonus video:

TUGA U CENTRU BEOGRADA: Migranti se guše u dimu kako bi se zagrejali! (FOTO) (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Daily Mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.