KAKO SE SREĆKU POSREĆILO: Ovaj vrabac je postao kućni ljubimac JEDNOJ TEONI i sada ne mogu bez njega! (FOTO)
Vrabac, Foto: Printscreen / RTS

SLATKA PRIČA

KAKO SE SREĆKU POSREĆILO: Ovaj vrabac je postao kućni ljubimac JEDNOJ TEONI i sada ne mogu bez njega! (FOTO)

Radoznao je i stidljiv, ne voli gužvu ali voli mnogo toga

Objavljeno:

Užičko-beogradska porodica Smiljanić ima posebnog i neobičnog ljubimca - Srećka. Za njegov dolazak u užički dom Smiljanića, glavni "krivac" je dvanaestogodišnja Teona, ali je u međuvremenu postao pravi član porodice.

Srećko može da stane u dlan. Malenog vrapca našli su prošlog leta izbačenog iz gnezda, sićušnog i slabašnog, ali za Teonu nije bilo dileme.

„Odmah sam želela da mu pomognem pošto sam mislila da svako ima šansu za život i donela sam ga u kuću i tada je baka počela da se ljuti na mene - šta će ti on, sine, neće preživeti ni do sutra i pobeći će ako ga odgajimo ali ja nisam odustajala. Našla sam na internetu kako da ga hranim. Uzela sam pseće granule istopila ih u vodi, stavila u špric i tako smo ga hranili dok nije porastao“, kaže Teona Smiljanić.

1 / 4 Foto: Printscreen / RTS

„Kad bude počeo da jakne i da leti mi ćemo ga pustitimo nek ide u prirodu. Međutim,nije bilo šanse, on od nas nije više hteo nigde. I sad kad izađem malo tamo dok sam ja tu on je napolju. Čim ja uđem u kuću on pre mene preko glave preleti i ulazi, vraća se", objašnjava Teonina baka Dragica Smiljanić.

Srećko je u međuvremenu sasvim osvojio baku koja najviše brine o njemu jer Teona dolazi za raspuste i praznike.

„Zato se ja svaki dan čujem s bakom i prvo kad se čujem s njom, prvo što je pitam kako mi je moj Srećko pa mi ona ispriča šta sve radi, pa mi pokaže na video snimku", dodaje Teona.

„On je moj član porodice. Ja bez njega nigde ne idem. I kad ga ostavim na pola sata do prodavnice da odem, on se naljuti kad dođem, neće nigde da mi priđe“, dodaje Dragica.

Radoznao je i stidljiv, ne voli gužvu ali voli mnogo toga.

„Sada kada je porastao jede sve sa nama a voli Iisvoje semenke, ali prosto voli sve i med i sarmu, doručkuje, ruča i večera s nama“, kaže Teona.

U kući ima svoja omiljena mesta, jastuk, sliku, cveće. I ne voli baš da dugo pozira, pa se povremeno, uspešno, skrivao i od kamere.

Bonus video:

10:19

PAS ŠARKO NAJVEĆI FAN OPERSKE MUZIKE: Narodnjake ne može da smisli, a kad vidite kako reaguje kad čuje Mariju Kalas ISTOPIĆETE se

(Espreso / RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.