NAKLON DO PODA KARDIOHIRURZIMA U UKC NIŠ! Neumorno radili bez prestanka i OČISTILI LISTE ČEKANJA! (FOTO)
Operacija / Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

uspeli su!

NAKLON DO PODA KARDIOHIRURZIMA U UKC NIŠ! Neumorno radili bez prestanka i OČISTILI LISTE ČEKANJA! (FOTO)

Uradili što niko nikad nij

Objavljeno:

Direktor Klinike za kardiohirurgiju UKC Niš Dragan Milić saopštio je danas da, posle skoro 100 dana rada i 12 uzastopnih radnih vikenda, nema više liste čekanja za kardiovaskularne operacije, pa se klinika vraća u redovan režim rada, javlja Jugpress.

Liste čekanja od danas na našoj klinici ne postoje i nijedan pacijent koji prođe anesteziološku ambulantu neće čekati operaciju duže od 5 do 15 dana, poručio je Milić u objavi na Fejsbuku.

Lista čekanja sa 149 bolesnika na početku ove godine prešla je u listu zakazivanja na kojoj se sada nalaze 42 bolesnika. Operacije koje su se prošle godine čekale tri do četiri, a nekada i šest meseci, više se neće čekati, najavio je on.

Milić je istakao da je u proteklih 100 dana urađeno 248 operacija, a prošle godine za isto vreme 117.

Samo je u martu ove godine urađeno neverovatnih 98 operacija. Broj hospitalizovanih bolesnika u prva tri meseca prošle godine bio je 145, a ove čak 353. Broj ambulantnih pregleda za period januar-mart ove godine iznosio je 3.014, a prošle godine 1.467, istakao je Milić.

On je naveo da je stopa smrtnosti ostala ista, 1,98 posto, uključujući i hitne slučajeve.

Sve te rezultate u 100 dana postigla je ista ekipa ljudi sa istim ili čak nešto manjim brojem izvršioca u odnosu na prošlu godinu i to govori sve o povećanom obimu posla koji su zaposleni na ovoj klinici imali, rekao je Milić.

On je sa žaljenjem konstatovao da je smanjen broj anestetičara, higijeničara i bolničara u odnosu na prošlu godinu, što potencijalno može ozbiljno ugroziti rezultate rada i činjenicu da klinika gotovo da i nema postoperativne infekcije.

Ponosan sam na celokupno osoblje klinike koje je istrajno i požrtvovano izdržalo ovaj ekstremno jak tempo rada i ispunilo dato obećanje da će eliminisati liste čekanja. Pošto rad vikendom nije bio plaćen dokazali su da postoje važnije stvari od novca – a to je briga za pacijenta, zaključio je Milić.

(Espreso / Beta / Jugpress)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.