STRAHINJA (9) GOTOVO JE ZABORAVLJEN: Rok za terapije ističe, a NOVCA nema! Preživeo je 5 operacija i 3 sepse
Strahinja Kavaz, Foto: Privatna arhiva

1242 na 3030

STRAHINJA (9) GOTOVO JE ZABORAVLJEN: Rok za terapije ističe, a NOVCA nema! Preživeo je 5 operacija i 3 sepse

Strahinji je potrebno 19.196.000 dinara, a vreme ističe

Objavljeno:

Devetogodišnji Strahinja Kavaz prevremeno je rođen 2013. godine u Novom Sadu, kako je došlo do komplikacija na porođaju, Strahinja je ostao bez kiseonika i od tada počinju svi njegovi problemi. Nakon što je izgubio dotok kiseonika, ostale su mu posledice, trajno oštećenje mozga, cerebralna paraliza, kvadriplegija.

Strahinja je u fondaciji Budi human nešto više od godinu dana. Naša borba traje od njegovog rođenja, prevremeno je rođen, usled nedostatka kiseonika na porođaju ima oštećenje mozga, posledica toga je i cerebralna paraliza. Strahinja ima 9 godina. Problemi se nastavljaju u dečijoj bolnici u Novom Sadu gde je prebačen iz porodilišta da bi dobio na kilaži, ali tamo mu puca debelo crevo i zapada u teško stanje sepse. Izborio se, bio je u bolnici 3 i po meseca, pet i po godina je nosio ileostomu, koja je konačno zatvorena 2019. godine. Strahinja je imao 5 teških operacija creva, tri teške sepse je preživeo. Nismo mogli pre da ga uključimo u fondaciju jer smo više bili u bolnici nego kod kuće, započinje priču Strahinjina majka Lidija.

1 / 4 Foto: Privatna arhiva

Strahinja ne može samostalno da govori, sedi i da se kreće. Na žalost, roditelji nisu u mogućnosti da Strahinjino lečenje isprate u celosti iz finansijskih razloga. Strahinji je neophodna pomoć dobrih ljudi kako bi napredovao i nastavio sa terapijama.

Krenuli smo prošle godine na vežbe u Beograd ovo nam je peti put da idemo.U martu smo bili u Paraćinu kod Rusa na pregledu, prihvatili su ga kao kandidata za operaciju fibrotomija po ulzibatu koja će biti odrađena u junu. Sad smo trenutno na vežbama i sledeći mesec isto. Dobili smo i predračun za Tursku za matične ćelije. Naše stanje u fondaciji je 11%skupljeno novca od ukupnih sredstava.

Strahinji je potrebno 19.196.000 dinara, a vreme ističe.

Sredstva su mu potrebna za tretmane matičnim ćelijama, operativne zahvate, fizikalne terapije i specijalističke preglede, logopedske i defektološke tretmane, medikamente, suplemente, ortopedska pomagala, kao i za putne troškove i troškove smeštaja.

Za Strahinju! Budimo humani!

Pomozimo Strahinji!

UPIŠI 1242 I POŠALJI SMS NA 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001381556-94

IBAN: RS35160600000138151911

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

07:32

OTAC POKUŠAO DA SPASE DECU, ALI POŽAR JE BIO BRŽI! Službenik MUPa uputio apel roditeljima šta OBAVEZNO da urade ako izbije požar

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.