ZIMSKE GUME SADA NISU OBAVEZNE, ALI SU PREPORUČLJIVE: Sneg napravio HAOS u saobraćaju, NESREĆE SE SAMO NIZALE
Sneg, Foto: Stefan Stojanović

DRAMA

ZIMSKE GUME SADA NISU OBAVEZNE, ALI SU PREPORUČLJIVE: Sneg napravio HAOS u saobraćaju, NESREĆE SE SAMO NIZALE

Uzrok nesreća je uglavnom neprilagođena brzina stanju puta i uslovima, odnosno nepoštovanje propisa u saobraćaju

Objavljeno:

Zimske gume su obavezne na vozilima od 1. novembra do 1. aprila kada se na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica. Posle toga nisu obavezne, ali je preporučljivo i nije kažnjivo ako vozač ima zimske gume.

Zamenik komandira za uviđaje saobraćajnih nesreća Ivica Bulatović rekao je danas da je od ponoći do 15 časova prijavljeno oko 70 saobraćajnih nezgoda izazvanih snegom koji je pao u aprilu, u kojima je 12 osoba lakše povređeno.

Uzrok nesreća je uglavnom neprilagođena brzina stanju puta i uslovima, odnosno nepoštovanje propisa u saobraćaju.

Najviše nezgoda dogodilo se između 7 i 10 časova, gde je za tri sata prijavljeno više od 30 saobraćajnih nesreća, zbog čega je bio dodatno angažovan određen broj patrola.

- Zimske gume su obavezne na vozilima od 1. novembra do 1. aprila kada se na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica. Posle toga nisu obavezne, ali je preporučljivo i nije kažnjivo ako vozač ima zimske gume - rekao je Bulatović.

On je pozvao vozače da bez preke potrebe ne izlaze na put i da sagledaju svoje mogućnosti upravljanja vozilom, kao i tehničke mogućnosti vozila, odnosno da li je dovoljno tehnički opremljeno za trenutne uslove.

Bulatović je za Tanjug rekao da su u Uzun Mirkovoj ulici oborena dva pešaka, dok je u Ulici Tošin bunar prilikom kočenja autobusa povređeno troje putnika.

Nesreća se dogodila i na Miljakovcu, kada je drvo usled tereta od snega, palo na dve devojčice, nakon čega su prevezene u Tiršovu.

I u Bloku 23 drvo je palo i u potpunosti uništilo jedno parkirano vozilo, a pukom srećom niko nije povređen.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.