VOJSKA SRBIJE PROTUTNJALA MOSTOM NA ADI: Ako vidite ove jedinice - NE PANIČITE! (VIDEO)
Foto: Vojska Srbije

služe srbiji!

VOJSKA SRBIJE PROTUTNJALA MOSTOM NA ADI: Ako vidite ove jedinice - NE PANIČITE! (VIDEO)

Ministar odbrane Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković obišli su tokom noći i jutra deo snaga Vojske Srbije za hitno reagovanje
Objavljeno: 14:05h

Provera operativnih sposobnosti dela jedinica nastavlja se i danas na više lokacija širom Srbije, a proverava se spremnost jedinica da u najkraćem roku odgovore na postavljene zadatke u okviru predviđenih scenarija krizne situacije.

foto: Vojska Srbije

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Prema rečima direktora Inspektorata odbrane general-majora Gorana Radovanovića vanredni inspekcijski nadzori jedan su od zadataka koji izvršava Inspektorat odbrane, u okviru svojih redovnih aktivnosti.

foto: Vojska Srbije

- U tom smislu, mi izvršavamo i vanredne inspekcijske nadzore Vojske Srbije, u ovom slučaju, snaga za hitno reagovanje. U toku noći smo proveravali deo jedinica Vojne policije i Specijalne brigade sa ciljem utvrđivanja njihove osposobljenosti i sposobnosti za izvršavanje zadataka obezbeđenja vitalnih objekata od značaja za sistem odbrane - istakao je general Radovanović.

foto: Vojska Srbije

Tokom noći, kako je naglasio, realizovani su zadaci u rejonu aerodroma “Batajnica” i na osnovu dosadašnjih rezultata i izveštaja inspektora sa terena, te jedinice su pokazale veoma visok stepen sposobnosti za izvršavanje funkcionalnih zadataka.

Po naređenju ministra odbrane i odluci predsednika Republike, pre dve noći je počela provera operativnih sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije. U pitanju je vanredni, nenajavljeni, terenski inspekcijski nadzor nad operativnim sposobnostima dela snaga za hitno reagovanje koji će se realizovati do 9. marta na više lokacija u Srbiji.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.