SUSRET SADAŠNJIH I BUDUĆIH FUDBALERA: Igrači Radničkog iz Sremske Mitrovice posetili mališane u vrtiću "Stonogica"
Foto: Sremska Mitrovica živi

pogledajte

SUSRET SADAŠNJIH I BUDUĆIH FUDBALERA: Igrači Radničkog iz Sremske Mitrovice posetili mališane u vrtiću "Stonogica"

Tako su se igrači sreli sa predškolcima i napravili jednu lepu, interaktivnu i sportsku radionicu

Objavljeno:

Kroz realne susrete sa zajednicom, najmlađi uče i stiču iskustva, a možda među njima ima i budućih fudbalskih nada.

Mališani iz Predškolske ustanove “Stonogica” u Sremskoj Mitrovici su imali veoma zanimljive goste. Posetili su ih fudbaleri FK “Radnički” iz istog grada u okviru njihove projektne aktivnosti pod nazivom “Lopta”. Tako su se igrači sreli sa predškolcima i napravili jednu lepu, interaktivnu i sportsku radionicu naslonjenu na temu kojom se trenutno dečaci i devojčice iz ovog vrtića bave.

Sremska Mitrovica živi
foto: Sremska Mitrovica živi

“U cilju promocije našeg kluba i generalno fudbala danas smo došli u vrtić “Stonogica” da našim mališanima približimo naše znanje i iskustvo o fudbalu i istoriji fudbalske lopte i generalno fudbala i da probamo na neki naš način da im pokažemo kako mi to treniramo i da dečake, a i devojčice probamo da na neki način približimo tome da i oni počnu da treniraju, ako već ne treniraju i da zavole fudbal”, rekao je za Sremska Mitrovica živi, Mihajlo Dragićević, golman FK “Radnički”.

1 / 3 Foto: Sremska Mitrovica živi

Kako kaže Vesna Stanimirović, direktorka PU “Stonogica”, tema projekta predškolske grupe bila je lopta, čemu služi, kako je nastala, pa je stoga ovo bio logičan sled projektnih aktivnosti, a navodi da oni redovno praktikuju realne susrete sa lokalnom zajednicom i porodicom, te da njihova ustanova kao ekološka upućuje razvoj deteta na odrastanju u prirodi, u zajednici, u realnom okruženju.

“Kroz zatvaranje projekta “Lopta” imaćemo priliku da se družimo sa fudbalerima i sa trenerom Fudbalskog kluba “Radnički”. Trener je i inače roditelj jednog našeg dečaka, tako da ostvarujemo saradnju i sa porodicom, a tokom današnjih aktivnosti deca će imati priliku da zajedno sa profesionalnim sportistima otkriju još nešto što nismo uspeli u vrtiću, a tiče se lopte kao fudbalskog sportskog rekvizita, isto tako imati priliku da realizuju sportske aktivnosti u smislu poligona”, zaključila je Stanimorović za Sremska Mitrovica živi.

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.