RHMZ OBJAVIO NAJNOVIJU VREMENSKU PROGNOZU ZA SUTRA: Spremite se za ROLERKOSTER, stiže VELIKA PROMENA
Sneg, Foto: Ana Paunković, Privatna arhiva

vreme u srbiji

RHMZ OBJAVIO NAJNOVIJU VREMENSKU PROGNOZU ZA SUTRA: Spremite se za ROLERKOSTER, stiže VELIKA PROMENA

Osim Beograda, pojačane padavine očekuje se na jugu i istoku Srbije već večeras

Objavljeno:

U Beogradu građane očekuje pravi vremenski rolerkoster, jer već od sutra ujutru dolazi do intenzivnih padavina uz stvaranje snežnog pokrivača visine od 10 do 20 centimetara u gradu, a na Avali i Kosmaju, kao i u šumadijskom delu, i do 30 centimetara, saopštili su iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Kako su upozorili iz RHMZ-a, u popodnevnim satima dolazi do slabljenja snega, dok se potpuni prestanak padavina očekuje u sredu tokom dana.

Osim Beograda, pojačane padavine očekuje se na jugu i istoku Srbije već večeras, pa će u nizijama pasti od 20 do 40 milimetara kiše za 12 sati, a ponegde i više, dok se u brdsko-planinskom području jugozapadne Srbije očekuje jak sneg.

Prijepolje, Sneg
foto: RINA

U toku noći prelazak kiše u sneg očekuje se i u nižim predelima Srbije.

- Najintenzivnije snežne padavine očekuju se u drugom delu noći, sutra ujutro i pre podne. U nižim predelima jugozapadne, zapadne i centralne Srbije očekuje se stvaranje snežnog pokrivača visine od 10 do 30 centimetara, lokalno i više, a na planinama i do 50 centimetara novog snega uz stvaranje snežnih nanosa usled jakog severozapadnog vetra - upozorili su iz RHMZ-a.

A, šta je sa temperaturom?

Što se tiče temperature u Beogradu, prema petodnevnoj prognozi RHMZ-a, temperatura će sa današnjih devet stepeni Celzijusa pasti na dva. Takođe, sutra ujutru temperatura će biti minus jedan!

Ni sreda nije ništa bolja, jer će maksimalna temperatura biti četiri stepena, dok se u četvrtak očekuje porast, pa će maksimalna dnevna temperatura biti osam stepeni.

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.