Zabranjena jedna od najprodavanijih kašica za bebe u Srbiji!
Foto: Ilustracija, AP / Molly Riley

odluka ministarstva

Zabranjena jedna od najprodavanijih kašica za bebe u Srbiji!

Dijetetski proizvod, hrana za odojčad i malu decu “HIP Bio Instant kašica – pirinčane pahuljice” zabranjen je za uvoz zbog povećanog sadržaja arsena, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja
Objavljeno: 16:38h

- Obaveštavamo javnost da je sanitarni inspektor Odeljenja za sanitarnu inspekciju, Odseka za sanitarni nadzor za granično područje Beograd, doneo rešenje uvozniku "Alca trgovina" d.o.o. iz Beograda, o zabrani uvoza dijetetskog proizvoda, hrana za odojčad i malu decu "HIP Bio Instant kašica – pirinčane pahuljice", 20g neto, lot: 6001791, izvoznika HIPP GmbH & Co. Export KG Austrija, zbog toga što navedeni proizvod ne odgovara uslovima propisanim Zakonom o bezbednosti hrane ('Sl. glasnik RS', br. 41/2009) i Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti dijetetskih proizvoda ('Sl. glasnik RS', br. 45/2010, 27/2011, 50/2012, 21/2015, 75/2015, 7/2017), u pogledu povećanog sadržaja arsena - stoji u saopštenju Ministarstva zdravlja.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Rešenjem je naređeno da se predmetna pošiljka vrati isporučiocu ili na bezbedan način uništi preko ovlašćene organizacije - objavilo je ministarstvo.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.