Urednici najuticajnijih evropskih medija gosti Adria Media Grupe! (FOTO)
Foto: Zorana Jevtić

razmena iskustava!

Urednici najuticajnijih evropskih medija gosti Adria Media Grupe! (FOTO)

Kao domaćin sastanka evropske mreže, redakcija magazina Njuzvik Srbija, ali i urednici i novinari ostalih izdanja Adria Media Grupe, imaće priliku da u naredna dva dana razmene iskustva i ideje za buduće zajedničke projekte sa 30 kolega iz najrespektabilnijih listova u Evropi
Objavljeno:

Urednici najuticajnijih evropskih medija gosti su Adria Media Grupe i magazina Njuzvik Srbija. Redovni godišnji sastanak evropske istraživačke mreže EIC na kom su se okupili urednici nemačkog Špigla, belgijskog Le soara, italijanskog Lespresa, španskog El Munda, francuskog Mediaparta i ostalih vodećih medija u Evropi danas se održava u prostorijama Adria Media Grupe.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

foto: Zorana Jevtić

Ova istraživačka mreža okuplja vodeće nezavisne evropske medije i formirana je sa ciljem da bez ikakvog uticaja sa strane i donacija , isključivo iz sopstvenih sredstava finansira istraživanje najznačajnijih priča na tlu Evrope.

Zamenik glavnog urednika Špigla, Alfred Weinzierl

foto: Zorana Jevtić

Magazin Njuzvik Srbija u timu je osnivača ove mreže, a novinari i urednici srpskog Njuzvika od prošle godine rade rame uz rame sa evropskim kolegama na istraživanju najznačajnijih priča. Srpski Njuzvik će kao regionalni lider u predstojećem periodu u okviru evropske mreže formirati i voditi Balkansku istraživačku mrežu.

foto: Zorana Jevtić

Kao domaćin sastanka evropske mreže, redakcija magazina Njuzvik Srbija, ali i urednici i novinari ostalih izdanja Adria Media Grupe, imaće priliku da u naredna dva dana razmene iskustva i ideje za buduće zajedničke projekte sa 30 kolega iz najrespektabilnijih listova u Evropi.

Mreža European Investigative Cooperation, nastala je na inicijativu nemačkog nedeljnika Špigl, i osim srpskog izdanja Njuzvika, čine je predstavnici belgijskog Le Soara, španskog El Munda, danskog Politikena, britanskog Sandej tajmsa, Rumunskog centra za istraživačko novinarstvo, austrijskog Faltera i italijanskog Lespresa. Predstavnici ovih medija organizuju redovnu razmenu informacija i zajednički rade na istraživanju najvažnijih tema na tlu Evrope.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.