U ovoj vili 12 godina se odlučivalo o sudbini Srbije. Sad je propala ruina! Ušli smo unutra i zatekli PAKAO! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

a ds ćuti li ćuti...

U ovoj vili 12 godina se odlučivalo o sudbini Srbije. Sad je propala ruina! Ušli smo unutra i zatekli PAKAO! (FOTO) (VIDEO)

Kad je došao sa poslovnog puta, novog/starog vlasnika kuće u Krunskoj 69 Roberta Božovića sačekalo je veoma neprijatno iznenađenje. On je ljut, frustran i traži odgovore od države....
Objavljeno:

Robert Božović je kanadski državljanin i vlasnik kuće u Krunskoj 69. Ima papire, ali i račune za grejanje i struju koji stižu na njegovo ime.

Ipak, država tvrdi kako prostor spada u diplomatsko vlasništvo, što znači da se kuća nalazi "ni na nebu, ni na zemlji".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

foto: Filip Plavčić

Robert ili Branko kako sebe zove "po srpski", uveo nas je u svoj dom da nam pokaže šta je od njega ostalo.

Pogledajte kakav smo horor zatekli:

Kad smo kročili u bivše sedište Demokratske stranke videli smo ruinu koja je ostala od ovog dobrog i perspektivnog prostora.

foto: Filip Plavčić

Laminat kojim je bio pokriven pod se skroz podigao i svuda je bilo razbacano staklo.

foto: Filip Plavčić

Robert nas je uveo u sobu u kojoj spava i pokazao nam fotografije svog oca, koji je bio prvobitni vlasnik prostora.

KAKO JE JEDAN OD NAJPOPULARNIJIH BG SPLAVOVA POSTAO ZGARIŠTE! Pogledajte šta je ostalo od Fristajlera (FOTO)

foto: Filip Plavčić

Nakon toga nas je odveo u turu po celoj kući koja ima dva sprata i podrum. Tepih koji se nalazio na stepenicama je bio skroz mokar i voda se cedila.

Plafon je srušen i iz njega se vidi cela instalacija.

foto: Filip Plavčić

Kako je Robertu rečeno, došlo je do zamrzavanja cevi koje su pukle i izazvale opštu štetu. Kuća je totalno uništena, a vlasnik je ljut.

foto: Filip Plavčić

- Četrnaest godina se trudim oko ove kuće, idem po sudovima, borim se za svoje i šta zatičem? Ostavili su mi ruinu, podignut parket i iščupane delove nameštaja - vajka se Branko.

foto: Filip Plavčić

Sva oštećenja koja su se desila na kući su nastala u proteklih par nedelja. Robert je za to vreme bio u Indiji, a ključeve su imali on, ljudi iz Demokratske stranke i država.

Zanimljiv podatak je da brava nije obijena, što znači da niko nije ušao nasilnim putem u prostorije.

foto: Filip Plavčić

- Ja sam od januara u Srbiji, ali sam proteklih par nedelja boravio u inostranstvu. Kada sam se vratio ovde, zatekao sam katastrofu, poplavu, ali i ovu flašu vode. Pritom, ja je nisam pio i ne znam odakle ona ovde, ništa ne tvrdim, samo mi neke stvari nisu jasne, tvrdi Robert.

On je ogorčen, ljut na državu i razočaran. A kako i da ne bude, kad su ga sačekali računi u vrednosti od 2 miliona dinara koja su došli na njegovo ime, iako mu država ne priznaje vlasništvo nad prostorom.

- Neću platiti ni dinar, ne priznaju mi vlasništvo, a traže pare. Ništa neću platiti, rekao nam je Robert ljutito.

foto: Filip Plavčić

Kako kaže, država želi da sve ide na sud, a on je svestan da to može da traje godinama. Robert je želeo da od ovog prostora napravi hotel ili restoran, ali je sad od svega odustao.

foto: Filip Plavčić

Bob nam je pokazao i deo plakara koji je nasilno izvučen nasred kupatila zapitavši se, kako to voda može da uradi?

foto: Filip Plavčić

- Ovo sam zatekao kada sam došao iz Indije, kako je moguće da voda ovo uradi, nema logike, pita se Robert.

Rekao nam je kako se oseća iznevereno i kako je užasno ljut. Planira da ostane još najmanje 2 meseca u Srbiji. Rekao nam je da ide u kanadsku ambasadu da se sastane s ambasadorom kako bi popričao o problemu koji ga tišti godinama.

foto: Filip Plavčić

Robert je na kraju podelio sa nama i jednu veoma zanimljivu činjenicu.

- Ne znam da li ste znali, ali moja bivša žena se zabavljala s Barakom Obamom pre mene. Ona je majka moje ćerke Vesne i veoma je zabrinuta za celu situaciju s kućom i mojim boravkom u Srbiji. Ne znamo šta ćemo da radimo, borimo se protiv vetrenjača, dodao je on.

Takođe, rekao nam je kako je njegov otac prvi izumeo kočnice za pruge. On je veoma ponosan na njega, ali jedino za šta mu kočnica sada služi je da podupre vrata svoje uništene kuće.

foto: Filip Plavčić

On veruje u Ustav, ali ne veruje državi sa kojom je u sporu već četrnaest godina. Ipak, kako kaže, neće odustati od borbe.

(Jelena Jovanović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.