VUKANOV BRAT JE PREMINUO OD GALOPIRAJUĆEG TUMORA: Sada se i on bori sa OPAKOM BOLEŠĆU, pomozimo porodici!
Vukan Andrejević, Foto: Privatna arhiva

1334 na 3030

VUKANOV BRAT JE PREMINUO OD GALOPIRAJUĆEG TUMORA: Sada se i on bori sa OPAKOM BOLEŠĆU, pomozimo porodici!

Ni posle tragedije koja ih je zadesila, porodica Andrejević ne odustaje

Objavljeno:

Vukan Andrejević (6) rođen je kao treće dete u porodici Andrejević. I pre nego što je Vukan rođen porodica Andrejević susrela se sa bolnim gubitkom svog prvog deteta u četvrtoj godini, od galopirajućeg tumora na mozgu.

Zbog toga je trudnoća sa Vukanom praćena više od bilo koje regularne, ali i pored svih analiza i dobrih rezultata ništa nije ukazivalo da bi u Vukan mogao imati neki zdravstveni problem, već da mama bespotrebno brine, započinje priču Tamara Andrejević, majka malog Vukana.

Rođen je kao zdrava beba sa ocenom 10. Njegovim rođenjem ponovo se budi radost u našoj kući. Nikolina je ponovo dobila brata koga je toliko želela, a mama i tata su gledajući ih zajedno ponovo počinjali da se smeju, kaže Tamara.

Vukan Andrejević
foto: Privatna arhiva

Ali ubrzo je toj idili došao kraj i ponovo je snaga ovih roditelja bila na testu, ali ne odustaju od toga da Vukan jednog dana bude kao i sva ostala deca.

Sve je išlo baš onako kako treba dok Vukan nije napunio 18 meseci. Tada ja kao majka primećujem da Vukan kasni u razvoju, zastoj se pretežno odnosi na govor. Na moju inicijativu kreću provere i testovi Vukanovog razvoja. Na našu sreću svi rezultati pokazuju da on nema problem koji je imao njegov brat, već dobija dijagnozu kašnjenje u razvoju. Nakon toga on biva uključen na tretmane kod logopeda, defektologa, psihologa, neurologa i terapiju aminokiselinama iz Rusije. Napredak je postojao, ali vrlo mali, mi smo 4 godine radili sve tretmane i pratili savete, ali Vukan kasni u razvoju u većoj meri, puni 6 godina, a ne govori. I ponovo zbog brige mi krećemo privatno u Beogradu da radimo sve analize i saznajemo da Vukan ima ostećenje na frontalnom delu mozga zbog nedostatka kiseonika, a da to sprečava njegov normalan razvoj. Još teže saznanje je bilo to da u Srbiji lek za to ne postoji, dodaje.

Vukan Andrejević
foto: Privatna arhiva

Kako nam je majka sa nadljudskom snagom objasnila, nisu samo sedeli i čekali da im doktori daju uput, već su samoinicijativno počeli da istražuju gde bi mogli da leče Vukana.

Istraživanjem saznajemo za Liv kliniku u Turskoj koja predlaže terapiju matičnim ćelijama kako bi regenerisali oštećenje mozga. Te terapije puno koštaju, mi nismo u mogućnosti da to isfinansiramo, jer je porodični budžet potrošen u predhodnih 4 godina na navedene terapije i lečenje. Postajemo članovi humanitarnih organizacija i uz pomoć humanih ljudi Vukan odlazi u Tursku i prima 4 terapije.

Vukan Andrejević
foto: Privatna arhiva

Terapije koje je Vukan primio imale su efekta, jer je on mnogo napredovao. Taj uspeh govori da bi trebalo nastaviti sa lečenjem.

Već nakon prve terapije vidi se napredak, a za ovih 5 meseci smo postigli mnogo. Vukan kao da se budi, menja mu se pogled, javlja se empatija, bolja mu je socijalizacija, grafomotorika, pažnja i fokus su sve bolji i bolji, pojavili su mu se glasovi i počeo je brbljati na svom nekom jeziku, poslušniji je, a hiperaktivnost je drastično manja. Naravno i dalje ide na tretmane kod logopeda, defektologa, redukatora i psihologa kako bi što pre napredovao. Lekari u Turskoj su prezadovoljni njegovim napredkom i očekuju da sredinom aprila ponovimo još dve terapije matičnim ćelijama, ali nama nedostaje novca na računu i u strahu smo da nećemo moći da nastavimo lečenje.

Vukan Andrejević
foto: Privatna arhiva

Terapije Vukan treba primati na svaka 3 meseca dok potpuno ne progovori i ne regeneriše oštećenje na mozgu koje ima. Mi znamo da smo na dobrom putu, ali ne možemo bez vađe pomoći, nama u jedna poruka mnogo znaci, zaključuje Tamara.

Vukan Andrejević
foto: Privatna arhiva

Vukanu je za terapiju u aprilu potrebno 11.000 evra, a onda na svaka 3 meseca još po 19.000 evra.

Za Vukanov napredak! Budimo humani!

Pomozimo Vukanu!

Slanjem poruke 1334 na 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001468129-44

Uplatom na devizni račun: 160-6000001468094-52

IBAN: RS35160600000146809452

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Vukan Andrejević
foto: Privatna arhiva

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.