NOVI ZEMLJOTRESI MOGUĆI U BANATU? Rumunski profesor izneo OVE TVRDNJE, evo šta je PORUČIO!
Foto: Mup

OBRATITE PAŽNJU!

NOVI ZEMLJOTRESI MOGUĆI U BANATU? Rumunski profesor izneo OVE TVRDNJE, evo šta je PORUČIO!

Kako prenosi rumunski portal, premijer Rumunije je razgovarao telefonom sa šefom Odeljenja za vanredne situacije u vezi zamljotresa koji je danas pogodio region Oltenije

Objavljeno:

Profesor Jorge Marmuranu kaže za Adevarul da u Olteniji imamo poznatu seizmičku zonu i da zemljotresi poslednjih dana imaju i dobru stranu što imamo nekoliko velikih pražnjenja sila i možemo se nadati da će se stvari smiriti, ali ne isključuje zemljotres u Banatu.

Prema Evropsko-mediteranskom seizmološkom centru, nevladinoj organizaciji koja vodi sistem upozorenja o zemljotresima za Savet Evrope, nakon zemljotresa jačine 5,7, prvi naknadni potres je imao magnitudu 3,9, a naknadni potresi su ocenjeni sa 3, 4 i 3,5.

Profesor Jorge kaže da u Olteniji ima poznata seizmička zona i da to nije nešto novo.

"Zemljotresi se ovde dešavaju prilično često, ponekad u serijama, ali za sada ne govorimo o zemljotresima sa razornim potencijalom. Sada je dobra strana što imamo veće snage i možemo se nadati da će se stvari smiriti. U svakom slučaju, biće potresa, ali nadamo se manjih. Postoji mogućnost da zemljotres migrira, aktivira banatski prostor. Ne želim da širim paniku, ali postoji mogućnost da se slični zemljotresi desi i tamo u Banatu“, rekao je stručnjak.

Kako prenosi rumunski portal, premijer Rumunije je razgovarao telefonom sa šefom Odeljenja za vanredne situacije u vezi zamljotresa koji je danas pogodio region Oltenije. Premijer je zatražio hitno organizovanje neophodnih aktivnosti za upravljanje situacijom i koordinaciju akcija podrške.

(Espreso / adevarul.ro)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.