SJAJNA VEST za SRČANE bolesnike Moravičkog okruga: Više neće morati da odlaze u Beograd zbog pregleda
Bolnica, Foto: RINA

ODLIČNO

SJAJNA VEST za SRČANE bolesnike Moravičkog okruga: Više neće morati da odlaze u Beograd zbog pregleda

U angio sali čačanske bolnice uskoro će moći da se rade nove i zahtevnije intervencije

Objavljeno:

Čačani koji imaju kardiovaskularne tegobe neće više morati da odlaze u Beograd. Naime, u angio sali čačanske bolnice uskoro će moći da se rade nove i zahtevnije intervencije.

- Od ove godine u čačanskoj bolnici počeće da se rade nove metode, jedna od njih je FFR. Pored toga, radiće se periferne vaskularne procedure, odnosno intervencije na perifernim krvnim sudovima. Te procedure ćemo izvoditi zajedno sa našim mentorima sa Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" profesorom doktorom Draganom Sagićem i doktorom Brankom Petrovićem, koji su od početka uključeni u rad naše angio sale i koji nas od početka uče ovom poslu - rekao je za RINU dr Đorđe Mijailović, specijalista interne medicine.

Ka čačanskoj bolnici, odnosno, ovoj angio sali, gravitira čitav Moravički okrug.

- Mi godišnje zbrinemo oko 920 koronarografija uradimo i oko 320 implatancija stenta, to su, inače, prošlogodišnje brojke. Ono što je najvažnije u ovoj sali jeste zbrinjavanje akutnih infarkta miokarda, koji predstavlja jednu od najtežih bolesti u medicini, gde se godišnje zbrine od 200 do 300 ovih pacijenata - pojasnio je dr Mijailović.

Bolnica, Lekari, Pacijent
foto: J.M. Guyon - Copyright 2013 / CandyBox / Profimedia.

On je dodao da kada se govori o populaciji nešto mlađih pacijenata, kardiovaskularne bolesti prednjače kod muškaraca, ali u starijoj životnoj dobi, taj broj se izjednačava, te podjednako obolevaju i žene i muškarci.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.