SREMSKA MITROVICA: Dom zdravlja i Grad obezbedili vozilo za patronažne sestre - brže do trudnica, beba, baka i deka
Foto: Grad Sremska Mitrovica

VAŽNO JE ZNATI!

SREMSKA MITROVICA: Dom zdravlja i Grad obezbedili vozilo za patronažne sestre - brže do trudnica, beba, baka i deka

O važnosti ove donacije govorio je i dr Adil Edhag, direktor Doma zdravlja Sremska Mitrovica

Objavljeno: 17:27h

Kako bi bio olakšan rad patronažnim sestrama i tehničarima pri Službi polivalentne patronaže Doma zdravlja u Sremskoj Mitrovici, Grad Sremska Mitrovica je kupio i donirao novo vozilo za potrebe ove službe.

Ova medicinska služba praktično radi na prostoru od oko 75 hiljada ljudi, koji žive u Sremskoj Mitrovici i njenim okolnim naseljenim mestima i u velikom će olakšati rad sestara i tehničara koji redovno obilaze trudnice, porodilje, novorođenčad i odojčad, kao i lica starija od 65 godina.

1 / 5 Foto: Grad Sremska Mitrovica

“Grad Sremska Mitrovica vodi odgovornu politiku kada je zdravstvena zaštita u pitanju, zato smo i danas ovde, gde smo došli da predamo jedno vozilo Domu zdravlja, koje je Grad obezbedio, koje će služiti zaposlenima Doma zdravlja u svrhu polivalentne patronaže, upravo kako bi se obezbedila zdravstvena, patronažna zdravstvena zaštita našim najmlađim i našim najstarijim sugrađanima. Stoga, sestrama i tehničarima želim da pređu što više kilometara ovim vozilom i da ih dobro služi”, rekao je predsednik Skupštine grada Sremska Mitrovica, Vladimir Pavlović.

O važnosti ove donacije govorio je i dr Adil Edhag, direktor Doma zdravlja Sremska Mitrovica: “Pre svega bih da zahvalim čelnicima Grada Sremska Mitrovica, koji nam je donirao ovo vozilo. Polivalentna patronaža u sklopu Doma zdravlja vrši terenski rad, obilazeći novorođenčad, odojčad, naše sugrađane starije od 65 godina, ali i vrše bazare zdravlja pri Mesnim zajednicama i firmama na prostoru celog našeg Grada”, kaže dr Adil Edhag, dok glavna sestra Službe polivalentne patronaže Sanja Ristić Gunjević dodaje: “Mi obilazimo sam grad i sva okolna naseljena mesta, praktično obilazimo 75 hiljada ljudi, pa će nam novo vozilo olakšati organizaciju rada”.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.