JEDNA OD NAJSTARIJIH BIBLIOTEKA U SRBIJI ORGANIZOVALA BESPLATNO UČLANJENJE: Ima čak oko 150 hiljada knjiga
Foto: Sremska Mitrovica živi

promo

JEDNA OD NAJSTARIJIH BIBLIOTEKA U SRBIJI ORGANIZOVALA BESPLATNO UČLANJENJE: Ima čak oko 150 hiljada knjiga

Posebno je interesantno Dečje odeljenje Biblioteke “Gligorije Vozarović” u koje najmlađi mogu da dođu i da, neki od njih po prvi put, sretnu sa maštovitim svetom knjiga

Objavljeno: 18:40h

Jedna od najstarijih biblioteka u Srbiji se nalazi u Sremskoj Mitrovici i povodom svoje godišnjice je tradicionalno organizovala besplatno učlanjenje za sugrađane. Biblioteka “Gligorije Vozarović” je osnovana 4. februara 1866. kao Srpska građanska čitaonica. Od 1969. godine nosi ime po Gligoriju Vozaroviću, prvom srpskom knjigovescu i izdavaču, rođenom u sremskomitrovačkom selu Ležimir. Ova Biblioteka danas ima oko 150 hiljada knjiga u svom fondu, Odeljenja za orasle, decu, naučno odeljenje, zavičajnu zbirku, kao i nekoliko područnih odeljenja u selima koja teritorijalno pripadaju Sremskoj Mitrovici.

Sremska Mitrovica živi
foto: Sremska Mitrovica živi

“Biblioteka svake godine daje niz pogodnosti svojim korisnicima, tako smo i ove godine priredili dva dana besplatnog učlanjenja za sve zainteresovane. Odziv je bio izuzetan i premašio je naša očekivanja. Naši sugrađani mogu da se učlane u biblioteku gotovo svakodnevno, a članarina od nekoliko stotina dinara za godinu dana nije visoka. Tokom ove godine planiramo mnogo promocija popularnih naslova i autora, kao i ranije, što uvek privuče veliki broj sugrađana u čitaonicu naše Biblioteke”, kaže za Sremska Mitrovica živi direktor ove ustanove Slobodan Kekić.

1 / 6 Foto: Sremska Mitrovica živi

Posebno je interesantno Dečje odeljenje Biblioteke “Gligorije Vozarović” u koje najmlađi mogu da dođu i da, neki od njih po prvi put, sretnu sa maštovitim svetom knjiga. Bibliotekari veoma vode računa o tome da programi i naslovi za njih budu edukativni i zanimljivi, a već je tradicija da vikendom za najmlađe Biblioteka organizuje kreativne čitalačke radionice.

“Deca su nam jako bitna iz prostog razloga što bez dece i bez tih najmlađih čitalaca nećemo imati ni ove starije. Od malih nogu se uči da se zavoli knjiga. Samim tim, dosta polažemo na to da deca zavole čitanje i biblioteku, da bude akcenat na deci i da Dečje odeljenje radi punom parom kako bi ta deca razvila ljubav prema knjigama i kasnije postali članovi odeljenja za odrasle”, zaključuje Kekić za Sremska Mitrovica živi.

(Espreso/Sremska Mitrovica živi)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.