DRUGI DAN BOŽIĆA TOPLO, ALI NAM BRZO STIŽE OBRT: RHMZ izdao HITNO upozorenje, ZABELEĆE SE u ovim delovima Srbije!
Vreme u Srbiji (ilustracija), Foto: Ana Paunković, Privatna arhiva

vreme u srbiji

DRUGI DAN BOŽIĆA TOPLO, ALI NAM BRZO STIŽE OBRT: RHMZ izdao HITNO upozorenje, ZABELEĆE SE u ovim delovima Srbije!

Najniža temperatura biće od minus četiri stepena do četiri

Objavljeno:

U Srbiji će danas posle jutarnje magle biti pretežno sunčano, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će biti slab i umeren, južni i jugoistočni, krajem dana na planinama i u košavskom području u pojačanju.

RHMZ
foto: Printscreen/RHMZ

Najniža temperatura biće od minus četiri stepena do četiri, a najviša od sedam po pojedinim kotlinama i u Timočkoj Krajini do 15 stepeni na zapadu Srbije.

U Beogradu će posle jutarnje magle biti pretežno sunčano. Vetar će biti slab do umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura biće od minus dva stepena do četiri, a najviša oko 13 stepeni.

Tegobe zbog vremena

Biometeorološka situacija će izazvati uobičajene tegobe kod većine hroničnih bolesnika. Oprez se svetuje astmatičarima i osobama sa povišenim krvnim pritiskom. Kod meteoropata su očekivani reumatski bolovi i neraspoloženje.

Međutim, naredna nedelja biće nešto sasvim drugo. RHMZ je već izdao upozorenje za područje Srbije na olujnu košavu koja će duvati u ponedeljak, odnosno sutra, 9. januara, na treći dan Božića i slavu Sveti Stefan. Stižu kiša i sneg pa će se osim planina zabeleti i gradovi.

RHMZ
foto: Printscreen/RHMZ

- U ponedeljak, 9. januara će duvati jaka i olujna košava sa najjačim udarima na jugu Banata preko 24 metara u sekundi, a u Beogradu do 17 metara u sekundi. U utorak, 10. januara vetar u skretanju na umeren i jak severozapadni - navodi RHMZ u upozorenju.

RHMZ
foto: Printscreen/RHMZ

- U ponedeljak naoblačenje s kišom. Više padavina biće u drugom delu dana. Duvaće jaka i olujna košava. U utorak, vetar u skretanju na umeren i jak, severozapadni, a usled pada temperature kiša će preći u sneg prvo na planinama, a krajem dana i u toku noći ka sredi i u nižim delovima jugozapadne i jugoistočne Srbije uz stvaranje snežnog pokrivača visine do 10 cm u nižim predelima i od 10 do 30 cm na planinama. U ostalim krajevima postepeni prestanak padavina, a u Vojvodini i delimično razvedravanje - objavio je RHMZ.

Kako će biti za Srpsku novu godinu

U petak, 13. januara suvo, a novo naoblačenje s kišom, na planinama sa snegom očekuje se narednog vikenda - 14. i 15. januara - navodi RHMZ.

(Espreso/RHMZ)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.