DECA PO ZIMI I KIŠI ČEKAJU DA ZVONI? Roditelj snimio PROMRZLE ĐAKE u Žarkovu, oglasio se i DIREKTOR!
Deca, Foto: Printscreen/Instagram/serbialive_beograd

BEOGRAD

DECA PO ZIMI I KIŠI ČEKAJU DA ZVONI? Roditelj snimio PROMRZLE ĐAKE u Žarkovu, oglasio se i DIREKTOR!

Roditelj: "Pitamo zašto je problem da pusti decu u hol škole"; Direktor: "Ne postoji odluka o zabrani ulaska u školu"

Objavljeno: 07:46h

Gomila dece koja čekaju ispred ulaza u jednu beogradsku školu, navodno pet minuta pred početak časa - to je snimak objavljen na Instagram stranici Serbia Live Beograd.

Prema anonimnoj izjavi, deci je onemogućen ulazak u OŠ "Ljuba Nenadović" u Žarkovu sve do petog minuta pred početak nastave. Direktor škole, međutim, za "Telegraf" negira ovu tvrdnju.

"U četvrtak, po onom pljusku, direktor je zabranio da se deca puste u školu, nego tek kad zvoni (pet minuta pre početka nastave). U ponedeljak je pustio da deca uđu u hol škole da se ne smrzavaju, jer smo se mi, roditelji, žalili, ali već juče je opet rešio da drži decu po onoj hladnoći do zvona napolju.

Pitamo zašto je problem da pusti decu u hol škole do zvona da se ne smrzavaju?Puni su domovi zdravlja bolesne dece, da li treba još više njih da se razboli? U pitanju su deca od prvog do četvrtog razreda, mada ne pušta ni starije đake", stoji u objavi.

Direktor: Ne postoji odluka o zabrani ulaska u školu, to nije istina

"Ovom prilikom želim da Vam kažem da je naša škola bezbedna sredina za sve i da ima dobru saradnju sa roditeljima. Na svakoj sednici nastavničkog Veća, školskog odbora i Saveta roditelja obavezna tačka dnevnog reda je bezbednost u ustanovi. Roditelji uvek imaju priliku da svoje mišljenje iznesu i da zajedno sa nama zaposlenima unaprede rad ustanove u svakom smislu.

Na konstataciju roditelja da je škola, odnosno direktor zabranio ulazak u školu za učenike i da se učenici smrzavaju nije istinita, jer takva odluka ne postoji.

Roditelji se nikad školi nisu oglasili po ovom pitanju.

Dečak, Škola
foto: Profimedia

Smatram da se ukoliko i postoji nešto u ustanovi što treba da se unapredi da je svemu potrebna dobra i primerenija komunikacija između roditelja i škole.

Netačno i paušalno iznošenje događaja o radu škole samo stvara ionako već narastući jaz između škole i roditelja", odgovorio je Đuro Kosić, direktor OŠ "Ljuba Nenadović".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.