"ZAKLALI MI 10 JAGNJADI, DUŠA ME ZABOLELA KAD SAM IH UGLEDAO": Meštani sela kod Tutina potpuno NEMOĆNI I U STRAHU!
Muzafer Caković, Foto: RINA

jezivo

"ZAKLALI MI 10 JAGNJADI, DUŠA ME ZABOLELA KAD SAM IH UGLEDAO": Meštani sela kod Tutina potpuno NEMOĆNI I U STRAHU!

"Oni utrčavaju među ovce i prave pravi pokolj, skaču preko žica i drugih prepreka, kad ulete nema stoki spasa"

Objavljeno:

Divlje i gladne zveri ne prestaju da zadaju velike muke meštanima planinskih sela. Sada su se na udaru našla domaćinstva u okolini Tutina, kada su kod Muzafera Cakovića psi lutalice zaklali deset jagnjadi. Кaže da problem postoji već godinama i da žive u svakodnevnom strahu, ali kao da niko nije zainterosvan da ih spasi nevolje.

- U dvorištu sam našao zaklanu jagnjad, duša me je zabolela. Кerovi su uleteli i napravili haos. Oni utrčavaju među ovce i prave pravi pokolj, skaču preko žica i drugih prepreka, kad ulete nema stoki spasa", izjavio je Muzafer.

Tutin, Jagnjad
foto: RINA

On dodaje da je potpuno nemoćan jer je najveći problem što nema kome da se obrati kako bi svoje stado od 300 grla spasio i zaštitio. Obraćao se lokalnoj Policijskoj upravi koji su ga uputili na lovce, a do sada je kako kaže predao 20 prijava u SUP i nikakvu povratnu informaciju nije dobio.

Međutim, Cakovićev problem nije usamljen, jer su divlje zveri na padinama Jadovnika zaklali 23 ovce u toru Milića Avramovića i tako ga ostavili bez osnovnih sredstava za život.

- Usred noći upali su i krenuli redom da napadaju. Pokušao sam sa lampom da ih uplašim i rasteram ali već je bilo kasno. Prizor koji koji sam ugledao tog jutra je jeziv. Otkinuti delovi tela, pregriženi vratovi i vimena naterali su mi suze na oči i ostaće mi zauvek urezani u pamćenju - rekao je za RINU Milić.

Кako živi od pradaje stoke ovo je za njega i kućni budžet bio zbiljan udarac, stoga kako kaže, ako se nešto uskoro ne promeni i neko mu ne pomogne, moraće zbog divljih zveri da napusti svoje ognjište.

(Espreso / RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.