AMER, VEĆI SRBIN OD SRBA: Ovog čoveka smo dočekali kao psa, a on nam je sve oprostio i još uvek voli Srbiju!
Foto: Privatna arhiva

srbizacija Uber alles

AMER, VEĆI SRBIN OD SRBA: Ovog čoveka smo dočekali kao psa, a on nam je sve oprostio i još uvek voli Srbiju!

Pre nego me osudite kao nepoželjnog Amerikanca, pogledajte moje video klipove na Jutjubu, posetite moj blog. Opet navodim, mislim da moja zemlja gura nos tamo gde ne treba, isto kao i EU
Objavljeno: 17:54h

Zašto je Srbija toliko bitna Americi?

- Nijedna zemlja u okruženju nema dobre odnose s Rusijom. Poznato je da je Srbija proruski orijentisana i to je razlog intervencije SAD i njihove vojne baze na Kosovu. Madlen Olbrajt je investirala milione dolara u rudarsku industriju i telekomunikacije, Vesli Klark je takođe imao investicije u rudarstvu. Kad sam živeo u Americi, bio sam proamerički orijentisan. Mislio sam da ako Amerika nešto radi, onda je to prava stvar za svet. Međutim, tokom perioda od 7 godina boravka van moje domovine, shvatio sam da je sve stvar ličnih, ekonomskih interesa, kao i strateško zauzimanje Kosova.

foto: Privatna arhiva

S kojom nacijom bi mogao da nas uporediš?

- Ljudi iz regiona, republika bivše Jugoslavije, imaju gotovo identičan mentalitet. Bosanci, Hrvati, bio sam i na Kosovu, pričao sam s Albancima... Najsličniji mentalitet vašem imaju Meksikanci. Oni imaju marijače, vi tamburaše, takođe su topli, druželjubivi, ali 90% stanovništva ne govori engleski jezik. Pored toga što je srpski vrlo težak jezik, nisam imao priliku da ga naučim, jer se ovde engleskim skoro svi služe.

foto: Privatna arhiva

Kažeš da si pričao s Albancima s Kosova. Koje je njihovo mišljenje o nama?

- Oh, ne vole vas baš previše. Čak sam dobijao sugestije da obratim pažnju na prijateljstvo sa Srbima, jer se iza ljubaznog osmeha obično kriju zadnje namere. Imao sam razna upozorenja i na Fejsbuku, takve sam komentare smatrao neumesnim i brisao sam ih.

foto: Privatna arhiva

Očigledno je da voliš Srbiju. Kako gledaš na rat 90-ih i još uvek spornu situaciju s Kosovom?

- To je uradila Amerika. Nakon Titove smrti, Regan je već počeo s planom podele. Poenta je bila da se novac šalje pojedinačno republikama, a ne jednoj jakoj Jugoslaviji. Zamisao je bila da se uništi jedna tada samoodrživa zemlja i njen sistem.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.