Vučić: Kod nas se pojavila filozofija DIPLOME, a izgubila filozofija rada!
Foto: darko Vojinović

o dualnom obrazovanju

Vučić: Kod nas se pojavila filozofija DIPLOME, a izgubila filozofija rada!

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da su nepostovanje pravnog okvira, nezainteresovanost domaćih privrednih subjekata i neprilagođenost ljudi i tržišta glavni problemi za uvođenje dualnog obrazovanja
Objavljeno: 11:21h

Na skupu u Privrednoj komori posvećenom dualnom obrazovanju, Vučić je primetio da su u ovom trenutku ključni nosioci razvoja novog načina mišljenja strane kompanije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Kod nas se pojavila filozofija diplome, a izgubila filozofija rada - primetio je premijer i naveo da svako ko stekne diplomu smatra da neko treba da mu obezbedi posao.

On je poručio da dualno obrazovanje znači suštinsku dubinsku i stratešku promenu Srbije, našeg načina razmišljanja i naše budućnosti.

Ukoliko Vučić odluči da se kandiduje za predsednika Srbije, ZNA SE KO ĆE BITI NOVI PREMIJER!

Kako je rekao, naše opredeljenje jeste da budemo u EU ali i odlučimo kojem delu želimo i hoćemo da pripadamo.

- Da li želimo da idemo tamo da molimo za novac za fondove ili bismo da pripadamo onom delu koji će uvek da pronalazi izlaz iz svake krize u promenama u sebi u velikom radu, inovacijama i naučno tehnološkom razvoju - upitao je premijer i porucio da ćemo upravo zbog toga da izdvajamo sve više i više novca u inovativne tehnologije, u nauku u digitalnu Srbiju.

Sa Švajcarcima vodimo taj projekat, naveo je premijer i dodao da je ta zemlja dala milion franaka za tehnološki park u Beogradu, a da je Srbija izdvojila i 20 puta više da investira u taj sektor.

Izneo je podatak da Švajcarska svake godine ulaže 20 milijardi evra u inostranstvu samo u istraživanje i još 14 milijardi što je na nivou ukupnog BDP Srbije.

Premijer je, poručivši da će Srbija u naredne tri godine Srbija imati rest od 3,5 do 4 odsto, ocenio da to neće biti održivo ukoliko ne reformišemo obrazovanje.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.