TUGA S JUGA! U Nišu ne radi semafor koji je postavljen zbog dece, a razlog pokazuje PRAVO LICE SRBIJE!
Foto: Marina Lopičić

bruka i sramota

TUGA S JUGA! U Nišu ne radi semafor koji je postavljen zbog dece, a razlog pokazuje PRAVO LICE SRBIJE!

U Nišu je prestao raditi semafor, postavljen uz neviđenu stranačku pompu
Objavljeno:

Novinar Al Džazire opisao je bizaran slučaj iz Niša, a njegovu kolumnu prenosimo u celosti:

"Otvaranje informativne table, odnosno bilborda, svečano, uz kamere i face iz stranaka, mosta od nekoliko metara bez pristupnih saobraćajnica, ali uz obećanje da će biti izgrađene, puštanje u rad semafora zbog bezbednosti dece...

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Sve su to primeri kako političari na jugu Srbije poimaju kampanju, marketing i razloge za svečanosti.

Ipak, imali su od koga i da nauče. Svestrano zagledani u prestonicu, čekajući da čuju stav i mišljenje o svemu, političari s juga samo kopiraju one od čijeg im stava i mišljenja zavise političke karijere.

Kako je Niš centar siromašnog dela zemlje, verujem da političari ovde maštaju kada će skupiti dovoljno novca, pa da kupe novi lift. Naravno, onda se slikaju i svečano preseku crvenu vrpcu, a radosni građani pohrle u lift na prvu vožnju.

Baš kao što je to mogao da uradi jedan od trenutnih ministara.

Nelegalni semafor

Ne znam da li se lift pokvario zbog velikog broja radosnih građana koji su želeli da se voze njime, a da nisu pre toga pročitali upozorenje o maksimalnom broju osoba, kao ni da li su pristupne saobraćajnice do mosta izgrađene, ali znam da info-tabla u centru grada više ne radi.

Ali, pobednik je, ipak, semafor.

Mesecima je svetleo crvenom, žutom i zelenom bojom, a onda, jednog dana, ostao je crn. Ostao je bez struje, zbog duga.

Sve zamišljam bivšeg gradonačelnika Niša kako vozi auto ne usporavajući kod semafora, gledajući u crna polja. Sigurno u sebi kaže: "Eh, u moje vreme ovaj semafor je bacao svetlo u mrak. Crveno, pa žuto, pa zeleno, pa od početka."

Verujem da je tužan, ali i bar malo ponosan - semafor bez svetla dokaz je svima da je Srbija pravna država, da u njoj nema povlašćenih i da zakoni, uredbe i ugovori moraju da se poštuju.

Mogao bi to da bude povod za vanrednu pres-konferenciju: političar, član vladajuće partije sa govornice maše papirom, odnosno računom za struju i poručuje građanima: "Evo, isključili smo struju semaforu zato što nije plaćao struju. Onom semaforu koji smo svečano otvorili u prethodnom mandatu."

Naravno, zbog važnosti teme i mnogobrojnih obaveza, pitanja neće biti dozvoljena. Građani će ostati uskraćeni za odgovore na pitanja ko je postavio semafor bez prethodne dokumentacije, ko ga je priključio na "divlje".

A građani će shvatiti poruku - ako isključuju struju semaforu koji su sami postavili, isključiće i nama. Mora da se plaća!

I sudski izvršitelji dobili su argument više kada pokucaju na više od 100.000 adresa u Srbiji zbog duga za struju. Moći će da kažu: "I semafor je isključen, šta se žalite?"

ESPRESO INTERVJU NEDELJE: Jelena MIlić

(Espreso.co.rs / Al Jazeera)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.