NASLEDNIK STANISLAVA HOČEVARA: Izabran novi beogradski nadbiskup
Foto: Printscreen/Beogradska nadbiskupija

poznato

NASLEDNIK STANISLAVA HOČEVARA: Izabran novi beogradski nadbiskup

Dosadašnji nadbiskup Stanislav Hočevar zahvalio je SPC, kao i ostalim crkvama i verskim zajednicama, na otvorenosti i saradnji u protekle 22 godine

Objavljeno: 22:58h

Papa Franja imenovao je dosadašnjeg zrenjaninskog biskupa Ladislava Nemeta za beogradskog nadbiskupa i mitropolita Beogradske nadbiskupije, saopštila je Apostolska nuncijatura u Srbiji.

Ladislav Nemet je zahvalio dosadašnjem nadbiskupu Hočevaru za 22 godine službe koje je poklonio Beogradskoj nadbiskupiji.

- Zahvaljujem Svetome Ocu Franji na mojem imenovanju beogradskim nadbiskupom i metropolitom, na poverenju koje mi je ukazao. Moram priznati da nije lako prihvatiti ovakvu službu. Međutim, kada papa zove onda čovek i kaže da - rekao je Nemet.

Nemet je predsednik Međunarodne biskupske konferencije svetih Ćirila i Metodija i šesti nadbiskup Beogradske nadbiskupije u njenoj 98 godina dugoj istoriji.

Nemet je takođe postao apostolski upravnik Zrenjaninske biskupije.

Dosadašnji nadbiskup Stanislav Hočevar zahvalio je Srpskoj pravoslavnoj crkvi, kao i ostalim crkvama i verskim zajednicama, na otvorenosti i saradnji u protekle 22 godine njegovog biskupskog služenja.

Hočevar je naglasio da je za njega uvek bilo uživanje da bude među vernicima, kao i među svim stanovnicima Srbije, a na poseban način je zahvalio Srpskoj pravoslavnoj crkvi, i drugim crkvama i verskim zajednicama, "na otvorenosti i saradnji".

Ustoličenje novog nadbiskupa je zakazano za 10. decembar u Katedrali uznesenja Blažene Device Marije u Beogradu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.