TUGA I SRAMOTA: Dečak iz Vranja rođen na Božić - roditelji ga nikada nisu preuzeli!
Foto: Stock

Jad i beda

TUGA I SRAMOTA: Dečak iz Vranja rođen na Božić - roditelji ga nikada nisu preuzeli!

- Dečak će kod nas biti još neko vreme, posle mesec dana od rođenja, ostale službe preuzimaju slučaj, i dete će ići ili u hraniteljsku porodicu, ili na usvajanje. Obavešteni su policija i Centar za socijalni rad - kaže načelnik Odeljenja za ginekologiju
Objavljeno: 12:25h

Dečak rođen početkom januara u Porodilištu u Vranju, ostavljen je u ovoj ustanovi i roditelji ga još nisu preuzeli, potvrdio je OK Radiju Goran Radojičić, načelnik Odeljenja za ginekologiju i akušerstvo u vranjskoj Bolnici.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Radojičić kaže da je dečak rođen na Božić 7. januara i da ga medicinske sestre na odeljenju iz milošte zovu Bogdan.

- Dečak je kod nas na odeljenju, majka ga je ostavila i pobegla iz porodilišta - izjavila je on. Ona neće da uzme dete, zna se ko je, odakle je i šta je, nadležne službe su je pronašle. - Dečak će kod nas biti još neko vreme, posle mesec dana od rođenja, ostale službe preuzimaju slučaj, i dete će ići ili u hraniteljsku porodicu, ili na usvajanje. Obavešteni su policija i Centar za socijalni rad - kaže Radojičić. U Centru za cocijalni rad u Vranju su potvrdili da rade na ovom slučaju. Milena Jovanović, socijalni radnik, kaže da se sa roditeljima još uvek pregovara oko preuzimanja bebe. - Proces oko toga da li će bebu preuzeti roditelji ili će biti pod zaštitom Centra za socijalni rad je još uvek u toku. Mesec dana je zakonska mogućnost da roditelji preuzmu bebu, i još uvek smo u osetljivoj fazi pregovara sa njima - kaže Jovanovićeva.

(Espreso.co.rs / OK RADIO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.