POSLE KAŠNJENJA OD 11 GODINA: Na proleće konačno počinje rekonstrukcija Kliničkog centra Srbije!
Foto: Dado Đilas

napokon

POSLE KAŠNJENJA OD 11 GODINA: Na proleće konačno počinje rekonstrukcija Kliničkog centra Srbije!

Rekonstrukciji KCS podrazumeva izgradnju novog dela zgrade, dok će radovi u drugoj fazi obuhvatati sanaciju postojeće zgrade sa deset spratova od kojih su samo prva dva u funkciji
Objavljeno: 11:26h

Tender za izvođača radova na rekonstrukciji Kliničkog centara Srbije u Beogradu biće raspisan u februaru, a građevinski radovi mogli bi da počnu na proleće, izjavio je danas direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

On je za TV PInk pojasnio da je projektna dokumentacija završena, da se finalizuju poslednji detalji sa Evropskom investicinom bankom, koja finansira projekat rekonstruikcije četiri klinička centra u Srbiji.

Rekonstrukciji KCS podrazumeva izgradnju novog dela zgrade, dok će radovi u drugoj fazi obuhvatati sanaciju postojeće zgrade sa deset spratova od kojih su samo prva dva u funkciji.

Blagojević je pojasnio da je projekat za rekonstrukciju četiri klinička centra dogovoren 2006. godine, ali da do danas nije realiozovan. Za kašnjenje od 11 godina Srbija ne plaća penale, jer je na početku postignut dogovor da se penali plaćaju samo za povučena sredstva.

Osim velikih kliničkih centara u Beogradu, Nišu , Kragujevcu i Novom Sadu, Blagojević kaže da će se raditi rekonstrukcija i modernizacija i svih manjih zdravstvenih ustanova uključujući i seoske ambulante.

Procenjena vrednost za građevinske radove na izgradnji novog dela KCS je više od 90 miliona evra, a Blagojević naglašava da će investicija uz opremanje i rekonstrukciju stare zgrade biti više stotina miliona evra.

BONUS VIDEO:

DEPONIJA U SRCU BEOGRADA! U podzemni prolaz kod Vuka ni pacovi ne smeju da privire (1. deo)

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.