VIŠE NE PUŠTAMO DECU SAMU NA ULICE: Obrenovac nakon incidenta sa bebom u stalnom strahu! (VIDEO) (FOTO)
Foto: Nebojša Mandić

nova muka obrenovčana

VIŠE NE PUŠTAMO DECU SAMU NA ULICE: Obrenovac nakon incidenta sa bebom u stalnom strahu! (VIDEO) (FOTO)

Obrenovčani su uplašeni i strepe da izađu iz svojih kuća. Oni ne smeju da puštaju decu samu na ulice, jer kako kažu, poverenje u migrante se potpuno izgubilo...
Objavljeno:

Nakon incidenta koji se juče desio u Obrenovcu kada je grupa migranata među kojima ima i maloletnih lica, napala Anu koja je šetala dva mala deteta i bebu u kolicima, posetili smo Obrenovčane kako bi saznali detalje umalo izbegnute tragedije.

No, tamo smo otkrili još veći problem - strah koji se uvukao u ovu opštinu nakon sinoćnjeg incidenta.

foto: Nebojša Mandić

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Migranti su prvo otišli do menjačnice gde su kako nam je rečeno promenili svega 10 evra, da bi posle pokušali da napadnu Anu i otmu joj bebu. Policija je dobila snimak iz menjačnice i oni su, kako nezvanično saznajemo, privedeni.

Ovo je snimak migranata neposredeno pre napada:

J.C zaposlena u menjačnici kaže kako migranti uglavnom nisu pravili probleme.

- Kada dođu, razmene novac, smeju se i malo gurkaju, ali ništa više od toga. Uglavnom su mirni - kaže ona.

foto: Nebojša Mandić

Miroslav Čučković, predsednik opštine Obrenovac rekao je da će biti pojačan nadzor na ulicama, kao da će i migranti imati ograničeno kretanje i identifikacione kartice za izlazak.

OBRENOVAC NA NOGAMA: Migranti pokušali ženi da otmu kolica sa bebom?!

Brat napadnute žene, Predrag Velimirović kaže da je ovo nova muka koja je snašla Obrenovčane posle poplava, i otkrio nam je detalje napada.

- Jedan migrant je gurnuo, i pokušao je da joj otme kolica. Ona je majčinskom snagom uspela da se odbrani. Nepoznati prolaznik je počeo da viče, pa su migranti reagovali tako što su se okrenuli i pobegli - kazao je Predrag, koji kaže da je ranije napadnuta još jedna devojka, ali da o tome niko ne piše!

Najnoviji detalji pokušaja OTMICE BEBE U OBRENOVCU! Ljudi su istraumirani, napadnuta još jedna devojka! (VIDEO)

Kada smo stigli, u Nemanjinoj ulici u Obrenovcu vladala je poprilično mirna atmosfera. Grupice migranata su prolazile, ali kako kažu meštani, to je mali broj. Prethodnih dana, ulice Obrenovca su bile preplavljene migrantima, a građani uplašeni. Kažu kako migranti kradu, uglavnom po pekarama i niko se ne oseća bezbednim.

foto: Nebojša Mandić

Građani Obrenovca su nam preneli da im je posle poplava, ovo nova trauma, kao i da ne razumeju zašto je 500 i više migranta smešteno u kasarnoj u tako malom mestu.

POLICIJA NA TRAGU OTMIČARA KOJI SU HTELI DA UKRADU BEBU: Istraga slučaja koji je potresao Obrenovac!

foto: Nebojša Mandić

Kada smo otišli do kasarne, u kojoj je prihvatni centar za migrante, videli smo policijsku patrolu i par migranata unutar nje, koji su nosili kese sa hranom. Želeli su da razgovaraju sa nama, ali nisu znali engleski. Iznenada, jedan migrant je istrčao iz kapije nakon razgovora sa policajcem i krenuo je da beži. Gledali smo kako trči, koliko ga noge nose.

foto: Nebojša Mandić

Niko nije znao zašto. Video se strah i na njihovim licima, ali i na licima meštana. Takođe, rečeno nam je da se desio još jedan napad na devojku pre par dana, ali da ona iz nekog razloga nije želela da podnese prijavu.

foto: Nebojša Mandić

Obrenovčani su uglavnom uplašeni i strepe od lepšeg vremena. Smatraju da može doći do još većih problema, kada devojke obuku oskudniju garderobu. Kažu da se iskreno plaše silovanja i krađa

Migranti imaju običaj da se tuku i između sebe, ali radi se o pojedincima. Mnogi od njih su mirni, gledaju kako da prežive i žele da odu dalje.

Ipak, zbog pojedinačnih primera, Obrenovčani se plaše svih njih. Ne dopada im se što je 500 njih prebačeno iz Beograda u njihovo mesto i žive u konstantnom strahu.

(J. J )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.