PREMINULA MAŠA ARTIKO (14), RODITELJI SAOPŠTILI NAJTUŽNIJU VEST: "Otišla je među ANĐELE..."
Maša Artiko, Foto: Facebook

PRETUŽNA VEST!

PREMINULA MAŠA ARTIKO (14), RODITELJI SAOPŠTILI NAJTUŽNIJU VEST: "Otišla je među ANĐELE..."

U jednom danu sve se promenilo, do jednog petka 2018. godine Maša je bila zdrava a onda je jedan bol doneo drugačije saznanje

Objavljeno: 09:11h

Devojčica Maša Artiko (14), koja je bolovala od tumora, preminula je. Roditelji su ovu tužnu vest objavili i na društvenim mrežama.

- Moj anđeo, moj Makiša, napustila nas je tiho i otišla među anđele. Njeno veliko srce nije izdržalo.

Kada je bila sa majkom na prethodnom lečenju, Maša je, posle operacije, kad je počela da prima terapiju, igrala Užičko kolo sa stalkom za infuziju. Devojčica je pronalazila snagu u sebi i lavovski se borila za ono najvrednije - život. Ali bolest je bila jača.

- Ne možete da verujete koliki je ona borac. Doktori su ovde oduševljeni njom. Ona prati nastavu, kad ima kontrolni tera me napolje jer ne može da se skoncentriše kad je neko gleda. Govorila sam joj "kakva škola", imala je jako tešku operaciju, terapije su same po sebi grozne, prati ih mučnina i druge nuspojave. Ali ona kaže da je njoj tako lakše jer ne razmišlja o tome. Kada ništa ne radi, odmah joj je muka i odmah joj je teško. Mnogo čita knjige, instalirali su joj da gleda filmove - pričala je majka.

- Pitaju je šta radi, a ona kaže: "Učim školu, ne mogu da budem glupa". Dobro priča engleski, komunicira s njima na engleskom. Rekla je da joj više ne treba prevodilac. Ovo je poslednji put da smo ovde, ne očekujem da ćemo da se vraćamo. Očekujem da završimo borbu i zaokružimo ovo kao uspešno lečenje. Ovaj put kad je saznala da joj se vratio tumor bila je tužna, razočarana, ljuta. Uplašila sam se za nju, psihički je pala. U jednom momentu sam mislila da neću moći da je povratim, da će ona dete prosto da mi se ugasi u svemu ovome. Psihičko stanje u ovakvoj vrsti lečenja je jako bitno. Samo je u jednom momentu ustala i rekla: "E, pa neće! Sad će svi da čuju i da vide ko je Maša Artiko". Samo sam je pitala da li se borimo, ona je rekla "Da, borimo se!" Preznojim se čim se setim toga - dodala je.

1 / 4 Foto: Printscreen/Telegraf.rs

PRVA DIJAGNOZA I BORBA ZA ŽIVOT

U jednom danu sve se promenilo, do jednog petka 2018. godine Maša je bila zdrava a onda je jedan bol doneo drugačije saznanje.

(Espreso )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.