PRIJEM ZA MLADE SPORTISTE U SREMSKOJ MITROVICI: Kajakaški klub Val niže medalje (FOTO)
Foto: Promo

SREMSKA MITROVICA

PRIJEM ZA MLADE SPORTISTE U SREMSKOJ MITROVICI: Kajakaški klub Val niže medalje (FOTO)

Predstavnici Grada Sremska Mitrovica ističu važnost uspeha ovih mladih sportista, pred kojima je svetla budućnost

Objavljeno:

Kajakaši iz Kajak kluba “Val” u Sremskoj Mitrovici doneli su svom klubu, gradu, ali i državi pregršt medalja na državnim i evropskim prvenstvima u protekloj sezoni, zbog čega je ocenjuju kao jednu od najuspešnijih. KK “Val” od osnivanja 1949. godine, zasigurno jedan od najuspešnjih gradskih klubova u Sremskoj Mitrovici, ali i jedan od najupešnijih klubova, koji se bave sportovima na vodi, u Srbiji. Povodom uspešne sezone u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici je upriličen prijem za ove mlade sportiste, a Grad ih je podržao kao i uvek finansijski, u vidu sportske stipendije.

“Sezona je možda najbolja do sada. Na početku sezone su svi članovi kluba preko “Kupa Srbije” izborili ulazak u državnu reprezentaciju. Ceo klub je nastupao na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore. Na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore sam uzeo srebrnu medalju. Dalje što je sledilo je prvenstvo Vojvodine gde smo takođe imali solidne rezultate i na kraju sezone je došlo državno prvenstvo, gde je klub doneo deset medalja. Na Evropskom prvenstu za mlađe seniore u Beogradu sam postao vicešampion evrope, to je izvanredan osećaj. Dugo sam radio za međunarodno odličje, koje je napokon došlo”, kaže Stefan Vrdoljak, ovogodišnji vicešampion u kajaku.

Predstavnici Grada Sremska Mitrovica ističu važnost uspeha ovih mladih sportista, pred kojima je svetla budućnost. Neki od njih su se već takmičili u svojim disciplinama na Olimpijskim igrama, poput Bojana Zdelara, koji ove godine na grudima nosi dve bronze, a sportski stručnjaci očekuju da će osim njega u Pariz na Olimpijske igre za dve godine krenuti Vrdoljak, Marija Dostanić, Anastasija Bajuk i drugi članovi Kajak kluba “Val”.

“Ovi sportisti ova deca danas dostojno reprezentuju sebe, svoje trenere, roditelje, klub i naš Grad i državu Srbiju. Lepo je biti sportista iza svega toga stoji veliki trud, velika odricanja i velika borba, ali zato postoji rezultat, zato smo danas ovde da ih prihvatimo da iskažu svoje zadovoljstvo da čujemo nešto o njihovim rezultatima da budu uzor i i smernice kako drugoj deci tako i celokupnoj omladini, jer svrha sporta nije samo postizanje vrhunskog rezultata nego i dobar i zdrav odnos, zdrav način življenja”, kaže Zoran Miščević iz Gradske uprave za kulturu i sport.

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.