VOZAČI, BUDITE PAŽLJIVI: Klizav kolovoz, brojne saobraćajke, SMANJITE BRZINU!
Foto: Filip Plavčić

AMSS upozorio

VOZAČI, BUDITE PAŽLJIVI: Klizav kolovoz, brojne saobraćajke, SMANJITE BRZINU!

Unutar gradova pešaci su najugroženija kategorija učesnika u saobraćaju, zato uvek usporite ispred pešačkih prelaza, a dodatno smanjite brzinu na ulicama oko škola
Objavljeno:

Saobraćaj je na autoputevima i glavnim putnim pravcima van većih gradova jutros umerenog inteziteta, a na teretnim terminalima za izlazak iz zemlje i dalje su duža zadržavanja. Prohodnost puteva je u nižim predelima uglavnom dobra, međutim, poslednjih dana velike probleme vozačima predstavlja smanjena vidljivost, zbog magle ili niske oblačnosti koja je i danas prisutna na većini puteva u Srbiji, a od jutros ima i leda, saopštio je AMSS.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Magla se zadržava dobrim delom dana, a vidljivost je najslabija u jutarnjim satima i noću.

Povremeno slabe snežne padavine koje se prognoziraju za danas mogu doneti vlažne kolovoze, a na kojima se zbog nižih temperatura stvara poledica, koju je na pojedinim mestima teško primetiti, a na koju posebno upozoravaju iz JP „Putevi Srbije“, jer pri ovakvim temeparturama, kada bačena so ima usporeno dejstvo, a pritom je vidljivost smanjena, stvaraju se svi preduslovi za čestim i vrlo opasnim lančanim sudarima.

foto: Filip Plavčić

Zato treba kontrolisati brzinu i biti maksimalno koncentrisan za volanom.

Unutar gradova pešaci su najugroženija kategorija učesnika u saobraćaju, zato uvek usporite ispred pešačkih prelaza, a dodatno smanjite brzinu na ulicama oko škola, poručuje AMSS.

“Putevi Srbije“ navode da i pored toga što je većina puteva u planinskim predelima prohodno, vozače očekuju pravi zimski uslovi vožnje, kolovoz je očišćen u punoj širini puta i posut kamenom rizlom, ali i pored toga na kolovozu ima snega, a mestimično i leda.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

Na teretnim terminalima se na graničnom prelazu “Batrovci”, na izlazu iz Srbije, odnosno na ulazu u Hrvatsku, čeka se višesatno, dok se na GP Šid ova kategorija vozila zadržava oko 60 minuta.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.