NAJVEĆA BRUKA SRPSKE PROSVETE! Predložena za najbolju nastavnicu, a branila napadače dečaka koji se ubio?!
Foto: Facebook

a šta kaže ministar?

NAJVEĆA BRUKA SRPSKE PROSVETE! Predložena za najbolju nastavnicu, a branila napadače dečaka koji se ubio?!

Marijana Bačanin je predložena za vršenje uloge odabranih prosvetara
Objavljeno: 14:57h

Marijana Bačanin, nekadašnja razredna jednog od đaka koji je maltretirao i ugnjetavao Aleksu Jovanovića, dečaka iz Niša koji je 2011. sebi oduzeo život jer nije mogao više da trpi psihičku i fizičku torturu vršnjaka u OŠ “Sreten Radenović Mika”, se, kako su mediji već preneli, našla se na spisku od 200 najboljih prosvetnih radnika u Srbiji.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Marijana je predložena za vršenje uloge odabranih prosvetara, a ovom odlukom najviše je zgranuta Aleksina majka Dragana.

Ona je na društvenim mrežama podigla pravu buru po pitanju ove liste izabranih savetnika.

- Kako će bivša razredna nasilnika koji je najviše prebijao Aleksu i koja nije bila u stanju da obuzda svog đaka nasilnika biti edukator drugima?

Reči podrške majci nastradalog dečaka uputili su mnogi. A bogami i - žestoke reči osude!

- Stvarno nemam reči! Ovo je bruka i ogledalo naše propale države!!! Sram vas bilo sve! Imate li dece? Kako spavate? Koliko mislite da ćete živeti ovako kao da ništa nije bilo? Teško vama kada vam savest proradi,a moraće kad-tad... - napisala je jedna žena u komentarima.

Aleksina majka takođe je sa mnogima podelila svoj bol koji ne jenjava. Napisala je i nekoliko reči o dotičnoj nastavnici koja umalo da uđe u najuži izbor za 200 najboljih prosvetnih radnika u Srbiji.

- Lepili ste etikete mom Aleksi... Ubijali ga polako, gasili, ranjavali malo srce. Marijana Bačanin je bila na bolovanju u vreme pisanja izveštaja prosvetnoj inspekciji, hvalospev je napisala o nasilniku koji ne mogu da objavim zbog imena.. dok mu je isti lomio naočare, sačekivao ga. Aleksa je imao nogu u longeti i potres mozga. Marijana kaže: odlično vladanje! - napisala je Aleksina mama.

Ovim povodom kontaktirali smo ministra prosvete Mladena Šarčevića i postavili pitanje kako se gore pomenuta profesorka uopšte našla u užem izboru za jednog od najboljih prosvetnih radnika Srbije.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.