BLAGOJEVIĆ: Ove godine ulažemo više stotina miliona evra u zdravstvo, Niš dobija NOVI Klinički centar!
Foto: Fonet

Obećanje ili realni planovi?

BLAGOJEVIĆ: Ove godine ulažemo više stotina miliona evra u zdravstvo, Niš dobija NOVI Klinički centar!

"Niš bi za nekoliko meseci trebalo da dobije potpuno novi Klinički centar, a počinje i izgradnja odnosno dugo najavljivana rekonstrukcija postojeće zgrade Kliničkog centra u Beogradu" rekao je Marko Blagojević
Objavljeno: 10:23h

Direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević izjavio je danas da je u Srbiji do sada renovirano 140 zdravstvenih ustanova, a da se u ovoj godini planira početak obnove i izgradnje kliničkih centara u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

"Niš bi za nekoliko meseci trebalo da dobije potpuno novi Klinički centar, a počinje i izgradnja odnosno dugo najavljivana rekonstrukcija postojeće zgrade Kliničkog centra u Beogradu. Uz kliničke centre radi se i na obnovi ili izgradnji opštih bolnica, domova zdravlja ali i seoskih ambulanti", rekao je Blagojević za RTS. Blagojević je rekao da je reč o ulaganju više stotina miliona evra, što je najveći novac u poslednjih nekoliko decenija. "Najveći deo sredstava je obezbedjen iz kredita s tim što krediti imaju i nacionalnu kontribuciju koja može da bude i finansijska i nefinansijska, a deo, naročito kada su u pitanju objekti javne namene koje su u nadležnosti lokalnih samouprava - domovi zdravlja, seoske ambulante, ali i škole i vrtići - izdvaja se iz budžeta", rekao je Blagojević. Prema njegovim rečima, u planu je i izgradnja dečje klinike "Tiršova 2" čija se ukupna vrednost procenjuje na 52 miliona evra što podrazumeva novu zgradu i opremu.

BONUS VIDEO:

Pogledajte kako je izgledalo plivanje za Bogojavljenski krst na Adi

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.