"SINE, TEBE SU OTELI, A SESTRU SU TI UNIŠTILI": Vesnina priča je PRETUŽNA, potraga traje 26 godina, SRPSKA SRAMOTA!
Ilustracija, Foto: Facebook/Udruzenje roditelji nestalih beba Vojvodine, Marina Lopičić

TUGA

"SINE, TEBE SU OTELI, A SESTRU SU TI UNIŠTILI": Vesnina priča je PRETUŽNA, potraga traje 26 godina, SRPSKA SRAMOTA!

Na Fejsbuk stranici "Udruženje roditelja nestalih beba Vojvodine" jedna očajna majka koja je ostala bez sina ostavila je potresnu poruku

Objavljeno:

Mnogo je roditelja u Srbiji ranijih godina suočavao se sa otmicom beba u porodilištima.

Najčešće su žrtve bile bebe mladih roditelja kojima je to prvo dete. Izgovori koji su roditeljima plasirani uglavnom su bili isti, da se nešto iskomplikovalo i da je dete preminulo na porođaju. Ukoliko bi roditelji tražili da vide svoje navodno preminulo dete, dobijali su odgovore da to ne bi trebalo da vide jer su mladi i jer će imati još dece.

Ova priča je medicinskom osoblju prolazila dosta dugo, šta su tačno radili sa decom nije poznato, ali u većini slučajeva deca su prodavana za ogroman novac koje su nudile bogate porodice koje nisu mogle da imaju potomstvo ili iz sličnih razloza.

Danas postoje udruženja roditelja nestale dece koja se bore da saznaju istinu o svojoj deci i da ih pronađu. Na Fejsbuk stranici "Udruženje roditelja nestalih beba Vojvodine" jedna očajna majka koja je ostala bez sina ostavila je potresnu poruku.

U pitanju je Vesna Janušević, majka dve ćerke i jednog sina koji je nestao po rođenju pre 26 godina. Sin koji je nestao je iz blizanačke trudnoće iz koje je ostala samo ćerka koja je danas, nažalost, slepa. Vesna i dalje pokušava da pronađe svoje dete pa mu je ostavila poruku uz fotografiju na kojoj su njene dve ćerke.

"Dragi sine ovo su tvoje sestre koje te željno iščekuju. Ova što žmuri to ti je sestra bliznakinja. Tebe su oteli a nju su upropastili, nisu joj stavljali povez na oči u inkubatoru. Sestra ti je slepa. Kada se budeš pojavio neće te videti ali će te snažno zagrliti. Molim sve ljude dobre volje da dele dalje i ako vide bilo kakvu sličnost sa dečkom od 26 godina da mi jave. Ja svoga sina nikome nisam dala. Meni je rečeno da je preminuo a leš mi nisu dali. Prosle godine sam dobila papire i uverila se da mi je sin živ. Moli vas jedna majka za svog sina", napisala je Vesna Janušević u objavi.

Bonus video:

02:08

ESPRESO ANKETA: Da li biste dali svom detetu HPV vakcinu, besplatna je i lekari su za

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.