7 DANA JE GLADOVALA, ŽIVU JE JELI CRVI, OSTAVILI JE DA TRUNE U KREVETU: Evo koga prvo ispitije policija!
Žena ostavljena da strune, Foto: Privatna arhiva/Kurir

čemer, tuga i jad

7 DANA JE GLADOVALA, ŽIVU JE JELI CRVI, OSTAVILI JE DA TRUNE U KREVETU: Evo koga prvo ispitije policija!

I dalje je u teškom stanju i pod budnim okom lekara Opšte bolnice u Majdanpeku, gde je smeštena posle apela nadležnima

Objavljeno:

Centri za socijalni rad u Majdanpeku i Zaječaru proveravaju porodične odnose, a policija u Boru čeka prijavu kako bi mogla da reaguje u ovom slučaju

Žena (59) o kojoj je Kurir pisao u serijalu tekstova zbog toga što je zbog zanemarivanja porodice počela živa da truli i da joj iz rana izlaze crvi, i dalje je u teškom stanju i pod budnim okom lekara Opšte bolnice u Majdanpeku, gde je smeštena posle našeg apela nadležnima.

Nju je tamo uputio seoski lekar, koji ju je u kući u kojoj živi nadomak Majdanpeka pronašao u lošem stanju i konstatovao da je za hospitalizaciju, kao i da bar sedam dana ništa nije jela!

1 / 5 Foto: Privatna arhiva/Kurir

Centri za socijalni rad u Majdanpeku i Zaječaru trenutno ispituju porodične odnose i ko je odgovoran za njeno trenutno stanje.

- Dana 25. avgusta po saznanju da se radi o zanemarenom, zdravstveno ugroženom licu, CSR Majdanpek uspostavio je koordinaciju sa Zdravstvenim centrom - ambulantom. Hitno je prebačena kolima Hitne pomoći i zbrinuta u Opštoj bolnici u Majdanpeku - napisali su nam u dopisu iz CSR Majdanpek i naveli da su istog dana hitno prosledili mejl Centru za socijalni rad Zaječar radi saslušanja srodnika (sina i ćerke koji žive na toj teritoriji).

Posle pisanja Kurira

Zaštitnik građana pokreće postupak

Zoran Pašalić, zaštitnik građana, za Kurir je, nakon što smo ga uputili u slučaj, rekao da će pokrenuti postupak da bi se utvrdilo čija je odgovornost:

- Po svemu sudeći, u pitanju je apsolutno zanemarivanje žene. Odgovoran je onaj ko mora da se stara o njoj - suprug, blizak srodnik, deca. Postavlja se pitanje ko je ovde pogrešio, Centar za socijalni rad, policija. Deluje da se desio ceo niz grešaka. Nadležni moraju da se usaglase i reaguju u ovom slučaju.

Goran Pašalić
foto: Kurir televizija

Kako smo saznali, odnosi ove žene s decom iz prvog braka su narušeni. Ona stanuje u selu nadomak Majdanpeka s nevenčanim suprugom, u čijoj je kući i pronađena, a deca su s porodicama u Zaječaru.

Iz policijske stanice Bor, koja ima nadležnost nad stanicom u Majdanpeku, saznajemo da još nije stigla nijedna prijava na osnovu koje bi mogli da reaguju.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.