MOJ POHOD NA KRST ČASNI: Kako sam pokušao da budem Srbenda, skočim u hladnu ADU i zašto nisam uspeo! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Espreso.co.rs

tradicija je tu da se poštuje

MOJ POHOD NA KRST ČASNI: Kako sam pokušao da budem Srbenda, skočim u hladnu ADU i zašto nisam uspeo! (FOTO) (VIDEO)

Moje žgoljavo telo i moj zimom poljuljani duh, ubrzo su poklekli i sklonili se pred istinskim junacima ove priče, plivačima. Nekoliko desetina njih izašlo je obučeno samo u papuče i kupaće gaće, vidno fizički spremni
Objavljeno:

Plivanje za Bogojavljenski krst je tradicionalna manifestacije koja se u Srbiji održava stotinama godina unazad. Gledajući hrabre momke i devojke u direktnom televizijskom prenosu, mislio sam da je to prilično jednostavno.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ada Ciganlija, hladno jutro. Temperatura vode jedva je prelazila nulu, dok je napolju šibao vetar i dodatno hladio već ledeni vazduh. Gledao sam vodu jezera i dalje misleći kako to i nikakav poseban podvig, sigurano bih i ja mogao da im se pridružim, samo da uradim par vežbica za zagrevanje.

Bio sam u fazonu - nema tu šta, toplije je uvek u vodi nego napolju, to je samo subjektivan osećaj. Kako sam samo pogrešio.

Hteo sam da pokažem svoj čelični duh i telo rahitične zmije, pa sam se skinuo do pasa, misleći - ako mogu oni, mogu i ja!

foto: Espreso.co.rs

Opet, kobna greška koja će me koštati jedne lepe upalice pluća!

Moje žgoljavo telo i moj zimom poljuljani duh, ubrzo su poklekli i sklonili se pred istinskim junacima ove priče, plivačima. Nekoliko desetina njih izašlo je obučeno samo u papuče i kupaće gaće, vidno fizički spremni.

Međutim, kako su nam i rekli, fizička sprema je manje bitan faktor. Ono što njih navodi da iznova učestvuju u ovoj manifestaciji je vera u Boga i poštovanje tradicije našeg naroda.

foto: Espreso.co.rs

Posle liturgije i pričešća, uz blagoslov Patrijarha Irineja počeli su da pristižu plivači. Ovde moram naglasiti, da smo se snimatelj i ja uveliko tresli od zime.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.