KAO U NAJGOREM KOŠMARU:  Radnici u Žitorađi ušli u šaht, a tamo ih je sačekao PRIZOR IZ HORORA! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Udruženje ZooPlanet Niš

lovci na gmizavce

KAO U NAJGOREM KOŠMARU: Radnici u Žitorađi ušli u šaht, a tamo ih je sačekao PRIZOR IZ HORORA! (FOTO) (VIDEO)

U pitanju su jedinke Stepskog smuka (Zamenis longissima) inače neotrovne zmije izuzetno korisne za održavanje balansa kod nas. Akcija zbrinjavanja je trajala nekoliko sati i uspeli su da zbrinu 50 jedinki ove vrste
Objavljeno:

Tačno 50 zmija – smukova, aktivisti Zoo planeta izvukli su iz šahta sa strujnim kablovima u bivšoj fabrici EI u Žitorađi!

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Po prijavi radnika sa gradilišta u bivšoj fabrici Elektronske industrije u Žitorađi, da se u šahtama nalaze legla zmija ekipa ZOO Patrole je uz konsultaciju stručnjaka Zavoda za zaštitu prirode Srbije izašla na teren kako bi ustanovili o čemu se rad. U pitanju su jedinke Stepskog smuka (Zamenis longissima) inače neotrovne zmije izuzetno korisne za održavanje balansa kod nas. Akcija zbrinjavanja je trajala nekoliko sati i uspeli su da zbrinu 50 jedinki ove vrste.

- Zmije su nakon zbrinjavanja prevezene do Zavoda za zaštitu prirode u Nišu gde je izvršena kontrola i pregled. Nakon toga zmije su prebačene u prostor Udruženja ZOO Planet gde će biti smeštene u hibernakulum do proleća nakon čega će biti vraćene u prirodno stanište. Takođe će biti izvršeno obeležavanje zmija pre puštanja kako bi se vodila evidencija i kretanje istih. Akcija je uspešno završena i zmije bezbedno smeštene a sve to zahvaljujući dobrim ljudima i vlasniku fabrike koji je shvatio značaj ovih jedinki i ispoštovao zakonsku proceduru a što je najbitnije ispoštovao je ovu itekako značajnu vrstu i kvalitetne primerke koje su bile nastanjene u krugu fabrike - kažu u "Udruženju Zooplanet" koje je obavilo ovaj posao.

BONUS VIDEO:

Neustrašiva mama pacov u borbi protiv zmije!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.