JOVICA STANIŠIĆ: Legija je skromnih intelektualnih mogućnosti i slabijeg obrazovanja!
Foto: Profimedia

Analiza ledenog:

JOVICA STANIŠIĆ: Legija je skromnih intelektualnih mogućnosti i slabijeg obrazovanja!

Milorad Luković Legija na značaju dobija tek dolaskom Radeta Markovića na čelo RDB-a, postaje član užeg operativnog kolegijuma RDB-a i praktično prvi saradnik Radeta Markovića, a što prema mišljenju Stanišića predstavlja presedan u obaveštajnim službama
Objavljeno: 12:38h

Jovica Stanišić, dugogodišnji prvi čovek Državne bezbednosti, ocenio je svojevremeno u razgovoru sa ubijenim premijerom Srbije Zoranom Đinđićem, da je Milorad Ulemek Legija čovek "skromnijih intelektualnih mogućnosti i slabijeg obrazovanja" objavio je nedeljnik "Ekspres" u novom broju.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Prilikom jednog od tih kontakata (Stanišića i Đinđića) savetovao je premijera da nije dobro rešenje da Milorad Ulemek, zvani Legija, dalje ostane na čelu JSO-a, imajući u vidu njegov profil ličnosti i kriminalne aktivnosti o kojima se pričalo. Milorada Lukovića, kao pripadnika JSO-a, viđao je vrlo retko, isključivo povodom obilaska jedinica JSO-a. Po sesećanju imao je samo dva puta lični kontakt sa njim. Po mišljenju Jovice Stanišića, Legija je izuzetno psihofizički sposoban za izvođenje "borbenih operacija", odlično je obučen i ima visok stepen iskustva imajući u vidu njegova angažovanjau velikom broju JSO-a. Radi se o čoveku skromnih intelektualnih mogućnosti, slabijeg obrazovanja i navodi da nije predstavljao nikakvu perspektivu JSO-a i RDB-a u vreme dok je službu vodio Jovica Stanišić.

Milorad Luković Legija na značaju dobija tek dolaskom Radeta Markovića na čelo RDB-a, postaje član užeg operativnog kolegijuma RDB-a i praktično prvi saradnik Radeta Markovića, a što prema mišljenju Stanišića predstavlja presedan u obaveštajnim službama.

Ni u jednoj službi komandant specijalne jedinice ne bavi se obaveštajnim radom i ne prisustvuje radnim kolegijumima i nisu mu poznati operativni niti obaveštajni podaci. Jovici Stanišiću je bilo poznato da se Legija bavio kriminalnim aktivnostima zajedno sa Dušanom Spasojeviće, Ljubišom Buhom, ali nema konkretna saznanja - piše u novom broju lista "Ekspres".

(Espreso.co.rs / Ekspres)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.