SKANDAL U NIŠKOM DOMU ZDRAVLJA: Pacijenti čekali pregled za slavskim stolom u ambulanti! (FOTO)
Foto: Južne vesti

potpuno nadrealno

SKANDAL U NIŠKOM DOMU ZDRAVLJA: Pacijenti čekali pregled za slavskim stolom u ambulanti! (FOTO)

Bolesna deca su čekala na lekara u takvoj atmosferi jer su oni slavili verski praznik, a sto je bio postavljen pre kraja radnog vremena. Iako su građani negodovali zbog ovoga, lekar Radmila Popović, kaže da zaposleni u ambulanti "nemaju drugu prostoriju za ovu priliku"
Objavljeno:

Uz slavski kolač, sveću, vino i žito roditelji su sa decom na pedijatriji ambulante Rasadnik u Nišu čekali pregled, pišu Južne vesti.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Bolesna deca su čekala na lekara u takvoj atmosferi jer su oni slavili verski praznik, a sto je bio postavljen pre kraja radnog vremena.

Iako su građani negodovali zbog ovoga, lekar Radmila Popović, koja je bila domaćin slave, kaže da zaposleni u ambulanti "nemaju drugu prostoriju za ovu priliku".

Sabor Presvete Bogorodice, koji se slavi 8. januara, lekari su rešili da obeleže dan kasnije, u ponedeljak, kako bi kolektivno mogli da proslave i učestvuju u obredu koji je u čekaonici ambulante obavio sveštenik. Prema rečima jednog od roditelja koji je toga dana bio u ambulanti, pedijatar je čak i “ubrzao” preglede kako ne bi zakasnio na slavu. “U vreme gripa i virusa na dečjem odeljenju ambulante Rasadnik ljudi postavili stolove u čekaonici da slave slavu. I ne bi bio problem da nisu skratili svoje radno vreme do 13 sati umesto do 14.30. Naravno, vraćali su ljude sa bolesnom decom. Bruka. Nigde u ambulanti nije bilo broja telefona zaštitnika pacijenata inače bih i njega zvao”, kazao je M. J.

eđutim, lekar Radmila Popović tvrdi da je pedijatar završio svoju smenu, kao i da su sva deca toga dana bila pregledana. Ipak, ona potvrđuje da je slavski sto bio postavljen oko 13 sati, kada je još bilo pacijenata u čekaonici.

Možda nije neki uobičajen prizor i najlepši način da proslavimo, ali je jedini mogući, jer nemamo drugu pogodnu prostoriju. Ja verujem da se roditeljima možda nije dopalo što su to videli, ali svi su bili zbrinuti, deca sagledana, pedijatar nije prestajao sa radom. Nije prekidan rad ni na Opštoj, ni nigde”, kaže Popović. Ona dodaje da su lekari iz prve smene došli na slavu posle završenog radnog vremena, dok su oni koji rade popodne, na proslavu došli pre početka smene.

(Espreso.co.rs / Južne vesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.